4 квітня, Дніпропетровщина: ЗСУ – наша опора та надія, трагічна звістка та нічні обстріли населених пунктів області

     “Виходьте на роботу, хто цього ще не зробив. Саме з таких слів розпочав своє звернення до громади Дніпропетровщини голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. І надалі поінформував про стан справ у регіоні:

      – Виходьте на роботу, хто цього ще не зробив. Країні потрібна Ваша підтримка та допомога. Економіка має працювати. Вночі вороги обстріляли кілька сіл на кордоні з Херсонщиною. Ніхто не постраждав. Область під контролем наших Збройних Сил. Ворожих військ на нашій території немає. Спокійного дня!

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

      “Ми вдячні Вам за наш спокій”. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук на своїй сторінці у Фейсбук висловив величезну подяку Збройним Силам України, котрі докладають максимальних зусиль задля того, щоб забезпечити спокій на Дніпропетровщині:

      – Ми всі віримо в те, що Перемога обов’язково буде за нами! Кожен з нас наближає цей момент! Не зупиняймося, продовжуємо працювати кожен на своєму фронті. Разом у нас обов’язково все вийде!

https://www.facebook.com/nbankr/posts/5293135020717327

      Втрата Нікопольщини. Нікопольщина знову отримала сумну звістку про загибель Героя.

     На сторінці Капулівської гімназії Покровської сільської ради повідомили про те, що у боях за Маріуполь, героїчно захищаючи незалежність Батьківщини, від ворожого снаряда загинув мешканець с.Капулівка – 23-річний Овдієнко Артур. Герой служив у 501 батальйоні морської піхоти 36 бригади.

      – Молодий хлопець, який мріяв, будував плани, самостверджувався на теренах української державності та суверенності, без жодного сумніву та вагань 4 роки перебував у складі ЗСУ на бойових позиціях, відвойовуючи право ЖИТИ у вільній державі! Не судилося….

      Ніколи не пробачимо!…. Ніколи не забудемо!… Вічна пам’ять про Героя залишиться у наших серцях!

      Щирі співчуття родині…

https://www.facebook.com/photo/?fbid=737674947226381&set=gm.3199276390391479

    Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що ситуація в районі відносно спокійна. На території немає техніки та живої сили окупантів, працюють підприємства, дороги проїзні:

      – Маю величезну надію на те, що так буде і надалі. Принаймні, для цього ми робимо все можливе.

      Євген Євтушенко закликав мешканців Нікопольщини згуртуватися задля досягнення нашої спільної мети – Перемоги над окупантом.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1113941689456968&id=100025234411163

      Вдячні Захисникам за спокій. Міський голова Покрова Олександр Шаповал написав про те, що завдяки нашим Захисникам, які мужньо протистоять ворогу, у нас все спокійно:

      – Місто живе у робочому ритмі. Я надзвичайно вдячний всім, хто робить свій внесок у нашу Перемогу на своїх робочих місцях.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1059617241288737&id=100017214120763

      Гідно протидіємо ворогу та допомагаємо нашим Захисникам. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про оперативну ситуацію на ранок 4 квітня:

      – Ситуація в нашому регіоні повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Вночі були сильні обстріли орками Нововоронцовки та Мар’янського із систем залпового вогню. Жертв немає. Раніше ми провели евакуацію до Кривого Рогу.
     Дякуємо всім, хто погодився тимчасово виїхати, тепер ви переконалися, що це було правильне рішення. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

      На традиційному брифінгу Олександр Юрійович акцентував на тому, що задля допомоги захисникам міста, буквально з перших днів війни приватним коштом було організовано закупівлю та виробництво бронежилетів. На даний момент їх налічується понад 5 тис. Ними наразі забезпечені військовослужбовці та бійці ТРО, котрі несуть варту на найнебезпечнішому південному напрямку.

      Посадовець від щирого серця подякував швачкам, які навчилися виготовляти якісні чохли, а також тим, хто займається литтям бронепластин, кожна з яких обов’язково проходить перевірку, перед тим, як її відвозять нашим Захисникам

      Окрім цього, Олександр Вілкул зазначив, що він знає про існуючу проблему з формою для нещодавно сформованої Тероборони. Він запевнив, що зараз це питання вирішується, а також проводиться закупівля всього необхідного військового приладдя.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/videos/557748942135119/

     Ворог знову обстріляв громаду. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий відзначив, що сьогоднішня ніч видалась надзвичайно важкою:

      – Вночі по території громади ворог наніс удар фосфорним снарядом. Дякувати Богу, жертв немає.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1416788655446942&id=100013474629316

      Він також зазначив, що Зеленодольська громада наразі виступає “щитом” Дніпропетровської області, бо розташована на межі з Херсонщиною. Посадовець написав, що попри те, що населені пункти громади піддаються обстрілам, адміністрація продовжує працювати з військовими, представниками Нацгвардії, поліції та ДСНС:

      – Ми щодня разом із штабом вирішуємо багато складних задач: допомагаємо військовим, приймаємо біженців, привозимо продукти та ліки на окуповані території, навіть наражаючись на ворожі обстріли. Окрім того, зустрічаємо дітей, які приходять пішки полями, тому що у них немає ліків та їжі. Всі ці жахи принесла нам війна. Але я впевнений: ми вистоїмо! З нами Бог і рідна земля!

      Також Дмитро Невеселий нагадав про те, щоб люди були вкрай обережними, не піднімали снаряди яких у Криворізькому районі дуже багато. Адже це може бути небезпечно для життя.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1416463702146104&id=100013474629316

     Будьте уважними та бережіть себе! Продовжуємо триматися, допомагати нашим Захисникам та один одному, разом наближаючи Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11