Україна сьогодні: здобуття, зачистка територій, державна зрада та геноцид

     🇺🇦 У Мелітополі російські окупанти викрали начальника управління освіти міськради Ірину Щербак. Про це повідомив мер Іван Федоров. Росіяни ходили по навчальних закладах міста та намагалися змусити вчителів і вихователів відновити навчальний процес “за якоюсь незрозумілою російською програмою”.
     – Жоден директор школи та жоден керівник дошкільного закладу освіти не погодилися взаємодіяти з окупантами. Вони не знайшли кращого способу досягти бажаного і сьогодні викрали начальницю управління освіти Ірину Щербак та висунули їй претензії у розтраті бюджетних коштів,– розповів Федоров.
     Федоров назвав ці звинувачення абсурдними, оскільки управління освіти міста перебуває в юрисдикції України, і РФ не може висувати його працівникам будь-які претензії. Він також повідомив, що Мелітополь другу добу перебуває в інформаційній блокаді, оскільки російські війська заблокували там мобільний зв’язок та інтернет.
     🇺🇦Дії РФ у Маріуполі можуть кваліфікуватися як геноцид”,– заявила Генпрокурор України Ірина Венедіктова. Майже місяць Маріуполь перебуває в облозі. Люди там без їжі, води, світла, тепла та зв’язку – ситуація надкритична. За приблизною оцінкою влади, станом на 29 березня, загинули майже 5 тисяч людей, серед них приблизно 210 дітей. В облозі досі лишається близько 170 тисяч містян. Близько 30 тисяч мешканців росіяни примусово вивезли на окупований схід України чи до Росії. Це лише орієнтовні дані, адже через жорстокі бойові дії неможливо провести точний підрахунок. В Маріуполі пошкоджено 90% будинків, зруйновано – 40%.

      🇺🇦 Місто Ірпінь, що на Київщині, звільнили від російських загарбників. Але жителям повертатися до нього поки що не можна. Триває зачистка та ліквідація вибохонебезпечних предметів.

     🇺🇦 ЗСУ на Херсонщині відбили атаку російських військ, знищили БМД-2 і здобули трофеї: два танки Т-64 (із повним комплектом боєприпасів) та зенітну установку 2М.
     🇺🇦 Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами. У мережі з’явилося відео зі Столбовим, на якому він повідомляє жителям, що “сьогодні повністю Україна вже нічого не дає”, тому Столбовий у співпраці з російською армією вирішив організувати роздачу гуманітарної допомоги.
     Верховна Рада України посилила кримінальну відповідальність за державну зраду. Тепер на голову Балаклійської громади і йому подібних чекає 15-річне ув‘язнення до довічного позбавлення волі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11