Україна на міжнародній арені

     🇺🇦 Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосив про закриття своїх представництв у Москві та Мінську через військове вторгнення Росії в Україну. Банк зазначив, що планує активно допомагати у майбутній відбудові України. Співпрацюватиме з ЄС, США та іншими міжнародними фінансовими установами.
     🇺🇦 Росіяни запустили “Росграм” — аналог Instagram від Meta. Дизайн застосунку копіює оригінальний дизайн Instagram, але це лише дешева підробка без основних функцій та зручності. Доступ вже відкрили блогерам та інвесторам, у квітні планують відкрити всім.
     🇺🇦Останнім часом понад 50 громад в Україні перейшли до Православної церкви України. Близько 100 перебувають в процесі переходу.
     – Поступово українці, які досі перебували в духовній омані, починають прозрівати. Громада за громадою, по всій Україні, в кожній області, не тільки на Заході, але і в Центрі, на Сході і на Півдні”,— сказав митрополит Єпіфаній.
     🇺🇦 Переговори між Україною і РФ розпочались сьогодні о 10:00 у стамбульському палаці Долмабахче. Українська делегація прибула до Стамбула вчора ввечері. Голова МЗС Дмитро Кулеба констатував, що наразі з жодного принципового пункту переговорів домовленостей не досягнуто, натомість є обмін думками, пропозиціями та ідеями. За його словами, програма мінімум на переговорах у Туреччині – вирішення гуманітарних проблем. Програма максимум – досягнення сталих домовленостей щодо припинення вогню.
     🇺🇦 Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном посилення санкцій проти РФ та оборонну співпрацю між країнами. Сторони обговорили критичну гуманітарну ситуацію в заблокованих українських містах.
     🇺🇦 Баку готове забезпечити Україну пальним для посівної, — заявив Володимир Зеленський, за результатами перемовин з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. 26-го березня Зеленський повідомляв, що Азербайджан надасть пальне для швидких та автомобілів ДСНС.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11