Оперативна ситуація на Дніпропетровщині сьогодні: стримана небезпека та маленькі перемоги

     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів про те, що попередньої доби було неспокійно на Херсонському напрямку. Окупанти обстріляли одне з межових межових міст Дніпропетровщини. На щастя, обійшлося без постраждалих.
     Посадовець акцентував на тому, що незважаючи на ситуацію, територія нашої області залишається під повним контролем Збройних Сил України, Національної гвардії та Територіальної оборони. Він також повідомив про те, що наші військові звільнили від окупантів ще декілька сіл на Херсонщині:
     – Ми всі надзвичайно вдячні нашим Захисникам за їхню мужність та самовідданість у боротьбі з рашистами. Ви – наша міць, слава і гордість у цьому важкому протистоянні!
     Микола Лукашук поінформував про зміну тривалості комендантської години на Дніпропетровщині: віднині вона буде починатися о 21.00 та завершуватиметься о 6 годині ранку.
     За його словами, в цілому ситуація в області спокійна. Торговельні заклади повертаються до роботи, в магазинах є продукти харчування, медичні заклади працюють у звичному режимі, малий та середній бізнес повертається до роботи, школярі продовжують навчатися дистанційно.
     Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що під ранок ракетного удару зазнав об’єкт поблизу Нікополя. Жертв, на щастя, немає.
     Він також розповів, що окупантів на території району немає та подякував Збройним Силам України, Теробороні та всім, хто стоїть на варті збереження миру та спокою у громадах району – волонтерам, представникам підприємств та бізнесу за щоденну роботу та допомогу.
     За словами посадовця, цими вихідними у Нікополі був проведений перший навчальний тренінг, на якому розглядалися важливі аспекти підготовки цивільного населення до національного спротиву. Зокрема, можна було дізнатись про надання першої медичної допомоги в зоні бойових дій, поводження зі зброєю, тактику міського бою і військово-патріотичного виховання. Тренінг отримав позитивні відгуки:
     – Ми плануємо проводити подібні тренінги щотижня у різних громадах. Це дасть змогу мешканцям отримати важливі знання та навички, актуальні у військовий час.
     Міський голова Покрова Олександр Шаповал зазначив, що ситуація у місті контрольована, всі служби працюють у штатному режимі. Він нагадав, що відсьогодні змінено комендантську годину – тепер вона триватиме з 21.00 до 6.00 ранку.
     Очільник міста подякував Захисникам, які боронять нашу землю від рашистів, міцно тримаючи під контролем кордони Дніпропетровщини.
     Мер Нікополя Олександр Саюк звернувся до всіх мешканців міста, котрі знаходяться у пошуках роботи та запевнив, що вже скоро Центр зайнятості підготує розгорнуту інформацію з переліком вакансій та контактними номерами телефонів.
     Також очільник міста зазначив, що гуманітарна допомога, котра прибуває до міста, направляється на потреби переселенців, військових і Територіальної оборони.
     Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив про те, що Збройні Сили України не просто зупинили ворога, але й відкинули його на відстань від 40 до 60 км від Кривого Рогу:
     – Тобто лінія зіткнення знаходиться вже не на кордоні з Дніпропетровщиною, а на Херсонщині. Наші військові демонструють неймовірну мужність та майстерність, завдяки їхнім зусиллям ворог зазнає суттєвих втрат.
     За словами посадовця, до міста продовжують прибувати біженці зі сходу та півдня нашої держави, де окупанти нещадно знищують будинки людей. Наразі через Кривий Ріг до західних областей евакуйовані вже майже 100 тисяч людей.
     Голова міста Апостолове Андрій Оса зазначив, що у громаді все спокійно. Окупантів на території району немає. Ворожих ударів по території не відбувалося. А ось вибухи, котрі чують мешканці – це ні що інше, як робота з вишколу Збройних Сил України, котрі гідно дають відсіч рашистам.
     Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив про те, що минула доба була складною для громади – ворог обстрілював територію населеного пункту. На щастя, люди не постраждали.
     Очільник Зеленодольська звернувся до мешканців та попрохав їх уважно слухати сигнали про небезпеку, а також оперативно прямувати до укриттів у разі сповіщення про небезпеку. Було зазначено, що наші ЗСУ та Тероборона надійно оберігають кордони Дніпропетровщини:
     – Ми стали ще на крок ближче до Перемоги! Ми разом! Ми обов’язково здолаємо ворога! Бо ми на своїй землі. З нами правда, з нами сила, з нами Бог!
     Допомагаймо один одному, оберігаймо рідних та близьких, молимося за наших Захисників, віримо в них та наближаємо Перемогу разом! Все неодмінно буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11