Україна тримає стрій та оборону, упевнено здобуваючи підтримку та повагу світової спільноти

Міжнародна арена
     🇺🇦 У ніч із 27 по 28 березня у Лос-Анджелесі відбулася церемонія «Оскар». Вона стала ще одним майданчиком, на якому заговорили про Україну. Заяви на підтримку нашої держави прозвучали вже на червоній доріжці. Багато гостей церемонії доповнили вбрання елементами української символіки.
     🇺🇦 Міжнародна хакерська група Anonymous заявила, що зламала сайт Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК). Обіцяють оприлюднити майже терабайт даних. ВДТРК систематично займається пропагандою, що направлена проти України i Західного світу. До її структури входять телеканал “Росія-1”, телеканал “Росія-2”, телеканал “Росія-24” та чимало інших.
     🇺🇦 У невизнаній Нагірно-Карабаській республіці запровадили воєнний стан на тлі нової напруги між Азербайджаном та Вірменією. Міноборони РФ звинуватило Азербайджан у порушенні домовленостей щодо Карабаху. Азербайджанські військові нібито зайшли в зону відповідальності російських миротворців і обстріляли підрозділи армії НКР. У свою чергу азербайджанські військові заявили, що бійці невизнаної республіки намагалися скоїти диверсію проти армії Азербайджану. Інцидент із обстрілом підрозділів ворога там спростували.
     🇺🇦Вторгнення Росії в Україну може спричинити дестабілізацію на Близькому Сході через проблеми з продовольством,— заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієвана форумі у Досі.
Військово-економічна ситуація в Україні
     🇺🇦 Уряд прирівняв бронежилети й каски до гуманітарної допомоги. Це тепер значно спрощує ввезення в Україну цих товарів. Жодної бюрократії, лише декларативний принцип.
     🇺🇦 ППО збила ракету над Одеською областю. Інформацію підтвердив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.
     🇺🇦 Бійці оперативного командування «Північ» знищили колону окупантів і захопили дві ворожі вантажівки «Урал» моделі «Торнадо-У».
     🇺🇦 Після розгрому окупантів силами ЗСУ у Тростянці застрелився командир 13 танкового полку, який входить до складу Кантермирівської дивізії, а також було знято з посади командувача 1-ї танкової армії Західного військового округу РФ.
     🇺🇦 Цілу добу ворог прицільно обстрілює Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Борівське, Воєводівку.Через обстріли сталося 3 пожежі в житлових будинках по області. З-під завалів вдалося евакуювати шістьох мешканців. Окупанти зруйнували 4 багатоповерхівки, 5 приватних будинків та ще 3 споруди. Загинула дитина, ще 2 поранені.
     🇺🇦 У Запорізькій області бійці тероборони звільнили від окупантів два села – Полтавка та Малинівка, які розташовані на схід від міста Гуляйполе.
     🇺🇦 ЗСУ продовжують звільняти територію Сумщини від російських загарбників. Відбили та повернули під свій контроль Охтирку, Тростянець та Боромлю, зачистка решти населених пунктів триває.
Генштаб ЗСУ
     🇺🇦 Протягом попередньої доби знищено такі види ворожої техніки: 4 літаки, 1 вертоліт, 2 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети..
     🇺🇦 Ввечері 27 березня була випущена ракета по Луцьку, вона влучила в нафтобазу на окраїні міста, вибухнув один резервуар. За попередніми даними, жертв немає. Наразі на місці працюють рятувальники.
     – Крилата ракета була випущена зі сторони Республіки Білорусь. Летіла на низькій висоті, тому радарам не вдалося її зафіксувати, – прокоментував голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.
     🇺🇦 Тривають оборонні бої у Харківській області, в районах населених пунктів Топольське, Кам’янка, Суха Кам’янка. Стримується просування ворога у напрямках Гуляйполе та Запоріжжя.
     🇺🇦 На Авдіївському напрямку українські воїни відбивають штурм окупантів в районі Верхньоторецького.
     🇺🇦 Підрозділи сил оборони Києва стримують окупантів, які намагаються прорвати оборону з північного заходу та сходу.
     🇺🇦 На півдні основні зусилля ЗСУ зосереджуються на організації оборонних заходів міст Кривий Ріг, Запоріжжя та Миколаєв, утриманні визначених ділянок морського узбережжя, охороні та обороні об’єктів критичної інфраструктури.
     🇺🇦 На Донецькому та Луганському напрямках відбито 5 атак ворога. Українськими воїнами знищено 2 танки, бойову машину піхоти та один автомобіль. Також противник мав втрати у живій силі.
     🇺🇦 Авіація України нанесла ударів по наземних цілях та об’єктах окупантів.
     Українці — неймовірні! Продовжуємо тримати стрій, знищувати окупантів, допомагати, працювати, надихати, мріяти, радіти дрібницям і наповнювати кожен свій день благородними справами. Так, крок за кроком, ми наближаємо нашу спільну, Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11