23 березня, 28-й день війни: оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що вчора надвечір окупанти здійснили ракетні удари по м.Павлоград. У результаті знищена залізнична станція Павлоград-2, загинула одна людина:

      – Ракетний удар зруйнував залізничне полотно та колії, частина вантажних вагонів зійшли з рейок. Наразі рух через станцію зупинено на невизначений час.

      Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів, що зараз у нашій області перебувають близько 18 тисяч внутрішньо переміщених осіб з Маріуполя, Харкова, Попасної, Запоріжжя, Сумщини, Херсонщини, Донеччини, Київщини.

      – Спільно з керівником військової адміністрації області Валентином Резніченком ми вирішуємо питання щодо розміщення переселенців, організації харчування, забезпечення їх медикаментами та предметами першої необхідності. Якщо у людей немає коштів, щоб винайняти житло, то їхнім влаштуванням займаються громади.

      Ті люди, котрі вирішили їхати далі, отримують можливість скористатися безкоштовними евакуаційними потягами, які відправляють із залізничних вокзалів Дніпра та Кривого Рогу у напрямку західних областей України та за кордон.

      Окрім цього, керівник облради зазначив, що вчора для всієї Дніпропетровщини був важкий день:

      – Ворог атакував з повітря, але нічого не досяг на землі: в області окупантів немає. Кордони Дніпропетровщини загарбники не перетнули. За це всі ми дякуємо нашим Захисникам!

      Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзначив, що найважливішим завданням на сьогодні є підготовка та повноцінне проведення посівної кампанії, що допоможе втримати економіку та допомогти нашим Захисникам на передовій.

      Очільник району розповів, що волонтери та небайдужі мешканці селища Томаківка зібрали кошти та придбали шість бронежилетів. Це обмундирування передане бійцям ТрО, котрі несуть варту на найбільш небезпечних напрямках.

      Міський голова Покрова Олександр Шаповал відзначив, що ситуація у Покрові контрольована, всі служби працюють у штатному режимі. Очільник міста подякував кожному покровчанину, котрий своєю працею вносить вагомий вклад у нашу спільну Перемогу.

     Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що надзвичайних ситуацій за минулу добу не трапилося. Поінформував мешканців міста про зміни у розкладі електропоїздів, які курсують через залізничну станцію:

      – Відтепер електричка буде приїздити до Нікополя о 19 годині. Графік змінено для того, щоб люди мали достатньо часу, аби дістатися додому до початку комендантської години. Також спільно з військовою адміністрацією ми розглядаємо можливість змін у русі ранкового рейсу.

      Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував на тому, що наші Захисники вже 8 добу дають потужну відсіч на всіх підступах до міста, і рашисти несуть колосальні втрати як у техніці, так і у живій силі:

      – Ми не даємо ворогу ніякої змоги просунутися ані на метр в бік Кривого Рогу. Тому, програючи у воєнній сфері, ворог намагається відігратися на інформаційно-психологічному фронті. Але ми добре розуміємо цей алгоритм, тому одержимо перемогу і тут!

      Голова міста Апостолове Андрій Оса поінформував, що гучні постріли, які сьогодні вночі чули мешканці громади – це ніщо інше, як удари по позиціям ворога, котрі здійснювали Збройні Сили України неподалік кордону Дніпропетровщини. У результаті загарбники зазнали значних втрат.

      Посадовець висловив величезну Подяку Збройним Силам України. Адже саме завдяки їхнім зусиллям ворог не має змоги просунутись у бік до кордонів нашої області:

      – Віримо у наші Збройні Сили та бажаємо якнайшвидше вигнати окупанта з нашої рідної землі! Впевнений, так і буде!

      Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий доповів про те, що вчора о 13 годині вороги обстріляли населені пункти громади. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Він закликав усіх пересуватись по вулиці лише у випадках крайньої необхідності і до початку комендантської години.

      Продовжуємо разом працювати, підтримувати наші Збройні Сили та наближати спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11