Україна в центрі міжнародної арени

Україна та світ
     🇺🇦 Читачі POLITICO назвали Президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи. Це відображено в оновленому списку “Вибір аудиторії” за результатами онлайн-голосування на сайті Politico. Даний список прогнозує, хто буде визначати «політичну погоду» та приймати важливі рішення в Європі цього року.
     🇺🇦 Нікос Дендіас, міністр закордонних справ Греції, планує очолити гуманітарну місію до блокадного Маріуполя. У Маріуполі проживають десятки тисяч етнічних греків, тому Афіни прагнуть їм допомагати.
     🇺🇦 Президент Франції Емманюель Макрон протягом години говорив телефоном із Путіним, але не зміг домовитися про припинення вогню. Це вже восьма телефонна розмова Макрона з президентом рф від початку вторгнення в Україну
     🇺🇦 Росіяни пограбували та знищили новітню лабораторію вартістю 6 млн євро в зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС. Це – унікальний комплекс з потужними аналітичними можливостями, може надавати послуги на будь-якому етапі поводження з РАВ (радіоактивні відходи) – від кондиціювання до поховання, а також на стадії досліджень та розробки технологій.
     🇺🇦 1,2 млрд євро російських грошей заморожені на рахунках Італії та Нідерландів.
     🇺🇦 Лідер морських контейнерних перевезень Maersk йде з Росії. Цей найбільший у світі логістичний гігант припиняє співпрацю з усіма мордорськими компаніями. Також під арешт потрапила 21 яхта олігархів РФ.
     🇺🇦 Бюро економічної безпеки в Україні виявило російське майно на 35 млн грн. Його вилучать на користь країни. В умовах війни БЕБ займається виявленням суб’єктів господарської діяльності, в яких кінцевими бенефіціарами є резиденти Росії та Білорусії, а також припиненням діяльності підприємств, які здійснюють незаконну торгівлю з цими країнами, зокрема шляхом контрабанди.
     🇺🇦 Військовослужбовцю РФ (якщо цю тварину так можна назвати) повідомлено про першу підозру за зґвалтування – порушення законів та звичаїв війни. Його оголошено в розшук, до суду подано клопотання про затримання.
     🇺🇦 Українська прокуратура оголосила про підозру «рупорам» російської пропаганди Дмитру Кисельову та Ользі Скабєєвій через заклики до збройної агресії проти України. За вчинення цього злочину Кримінальним кодексом України передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, зазначили в Офісі генерального прокурора України.
     🇺🇦 Один із найбільших французьких банків Crédit Agricole повністю зупиняє свою діяльність у Росії. Водночас Crédit Agricole висловив свою солідарність з Україною.
     🇺🇦 Війська РФ вивели гелікоптери з аеродрому Чорнобаївки. Про це повідомляє видання The New York Times. ЗСУ вже вісім разів вибивали противника з цього населеного пункту, але окупанти повертали туди свою техніку. Отже, російський наступ у цьому напрямку повністю зазнав поразки.
     🇺🇦 Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав ввести ембарго на російські нафту та газ. Відповідну заяву німецький посадовець зробив на брифінгу в Берліні.
Генштаб ЗСУ
     🇺🇦 За попередню добу було уражено понад 17 повітряних цілей ворога: 6 літаків, 5 БПЛА, 1 вертоліт та 5 крилатих ракет. Крім того, авіація Повітряних Сил завдавала нищівних ударів по скупченню техніки і живої сили противника.
     🇺🇦 На Східному напрямку оперативні угруповання військ діють у Донецькому, Слобожанському та східній частині Таврійського операційних районах. Не дають противнику можливості відновити наступ в напрямках на Слов’янськ та Лозову. Стримують просування агресора в напрямку Запоріжжя.
     🇺🇦 Угруповання об’єднаних сил стримує просування загарбника в напрямку міст Попасна (Луганська область) та Курахове (Донеччина). Здійснює кругову оборону Маріуполя. На Північно-Східному напрямку продовжується ведення оборонної операції. Основні зусилля зосереджені на прикритті державного кордону, стримуванні наступу противника у районі населеного пункту Малин (Житомирська область).
     🇺🇦 На Сіверщині угруповання військ утримує оборону Чернігова та стримує просування противника у напрямку Києва. На Південно-Східному напрямку проводиться оборонна операція: здійснюється підтримка дій сухопутних угруповань військ та окремих підрозділів, оборона пунктів базування і морських портів у Чорноморській зоні.
     🇺🇦 Наші захисники стримують ворога у напрямках на Кривий Ріг та Нововоронцовку (кордон Дніпропетровської та Херсонської областей). Проводять стабілізаційну операцію, виконують завдання територіальної оборони.
     🇺🇦 Відмічено активні дії авіації ворога та завдання ударів з використанням ракет за останню добу. Угруповання Повітряних Сил ЗСУ здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ.
     🇺🇦 На території РФ продовжується прихована мобілізація. Її мета – поповнення втрат особового складу окупаційного угруповання військ, що діє у війні на території України.
     🇺🇦 За наявною інформацією, по території Республіки Білорусь триває активне переміщення російської та білоруської військової техніки і подальше її накопичення вздовж українського кордону. Також стало відомо, що свідомі громадяни Білорусі частково вивели з ладу залізницю, що сполучає РБ з Україною. Інформація уточнюється.
     🇺🇦 Оборонці Маріуполя розбили спецпризначенців РФ. Під час штурму міста в одному із загонів спецпризначення, що залучений до ведення активних бойових дій, менш ніж 10% особового складу готові продовжити участь у війні. Решта – вбиті, поранені, хворі або деморалізовані.
     Такі дещо тривожні, але обнадійливі новини з передової від наших “воїнів добра” дають нам сили триматися і ще більше розпалюють віру українців у спільну ПЕРЕМОГУ!
     Дивуємось незграбності та нікчемності окупанта, який називає себе “другою армією світу”, а насправді є наймерзотнішою і найцинічнішою ордою покидьків.
     Ми пишаємось спритністю та професійністю наших вмотивованих звитяжних захисників – найкращих на планеті Земля. Дякуємо Вам, наші герої! Молимось за Вас, за нашу вільну УКРАЇНУ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11