22 березня, 27-й день російсько-української війни: оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що Україна продовжує героїчно відстоювати свою свободу та незалежність, а також будувати майбутнє:

      – Вночі та зранку рашисти нахабно обстріляли будинки мирних жителів у населених пунктах на межі Херсонщини та Дніпропетровщини. На щастя, жертв та постраждалих немає. Збройні Сили України зуміли дати гідну відсіч ворогу та не пропустили окупантів на територію нашої області. Наші захисники також контролюють всі напрямки – Донецький, Харківський, Запорізький, Херсонський та Кропивницький. Ми не віддамо оркам жодного клаптика рідної землі!

      Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко розповів, що наразі в області відновлюється автобусне сполучення, і вже працюють 115 маршрутів:

      – Із Дніпра можна дістатися всіх районних центрів. А ще до Марганця, Верхньодніпровська, Покрова, Першотравенська, Тернівки, Підгороднього, Перещепиного, Жовтих Вод. Є автобусні маршрути з Дніпра до Обухівки, Криничок, Солоного, Магдалинівки, Іларіонового, Покровського, Петропалівки, Петриківки, Царичанки.

     Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що у районі все відносно спокійно:

      – Всі на постах та робочих місцях. Ворожої техніки та живої сили окупантів на нашій території немає.

      Міський голова Покрова Олександр Шаповал розповів про те, що ситуація у місті – контрольована, всі необхідні служби та підприємства працюють. Очільник міста подякував Збройним Силам України, тербороні та поліції за надійну охорону.

     Мер Нікополя Олександр Саюк акцентував на тому, що місто та всі його служби працюють у штатному режимі. Також посадовець доповів про те, що військові наразі займаються посиленням системи оборони на дальніх рубежах регіону.

      Окрім цього, очільник Нікополя зазначив, що розпочалася робота із затвердження складу комісії, що буде здійснювати перевірки та моніторинг цін у місті. Її головною метою стане виявлення необґрунтованого підвищення цін на ринках, у магазинах, оптових базах, торгових мережах.

      Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про те, що в цілому ситуація стабільна – ворог не просунувся ані на метр, і знаходиться на кордонах Дніпропетровської та Херсонської областей:

      – Наші Захисники мужньо захищають область від рашистів та завдають їм значних втрат – як у живій силі, так і в техніці. Хочу відзначити, що був знищений великий склад боєприпасів ворога. За це орки декілька разів обстріляли мінометами два мирних села в районі, а також відкрили вогонь з «Градів» по околицям сусіднього населеного пункту. У результаті обстрілу зруйновані декілька будинків, у яких, на щастя, нікого не було. Бійці ДСНС швидко загасили полум’я, а комунальники – полагодили зруйновані комунікації.

      Олександр Вілкул наголосив на тому, що сьогодні всі бажаючі можуть виїхати електричкою з Апостолового до Кривого Рогу:

      – Тим людям, котрі не мають змоги зупинитися у рідних чи знайомих, ми допомагаємо з розселенням.

      Голова міста Апостолове Андрій Оса поінформував про те, що військові продовжують укріплювати захисні рубежі громади. За словами посадовця, ворог намагається втримати зайняті раніше позиції, вдаючись до провокативних дій, але Збройні Сили України та Територіальна оборона гідно та результативно відповідають.

      Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий розповів про те, що влада району активно допомагає людям, котрі хочуть покинути неконтрольовані території Херсонщини:

      – За останні 4 дні ми змогли вивезти на переправити у Кривий Ріг 15 дітей та 10 дорослих. Люди знаходяться у безпеці, мають продукти харчування та дах над головою.

      Начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко запевнив, що наші військові зроблять все, щоб завдати значних втрат окупанту, котрий посягнув на нашу рідну землю.

      Молимося за наших Захисників, віримо в них, допомагаємо, чим тільки можемо, разом наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11