Україна в міжнародному просторі

Україна та світ
     🇺🇦 Макарів звільнений від окупантів. Протягом минулої доби, завдяки героїчним діям наших захисників, над смт. Макарів (Бучанський район Київської області) замайорів державний стяг України, ворог відкинутий.
     🇺🇦 Міністри закордонних справ та оборони країн ЄС затвердили Стратегічний компас – першу концепцію Євросоюзу в сфері оборони та безпеки. Компас дає Європейському Союзу план дій щодо зміцнення політики безпеки та оборони ЄС до 2030 року.
     🇺🇦 НБУ підвищив денний ліміт зняття готівки з валютних рахунків. Тепер можна знімативід 30 до 100 тисяч гривень в еквіваленті – цей ліміт поширюється на зняття валюти як в Україні, так і за кордоном. Зняття валюти з гривневих рахунків за кордоном обмежено лімітом у 100 тисяч гривень на місяць.
     🇺🇦 Джо Байден підтвердив, що Росія застосувала гіперзвукові ракети у війні проти України. Президент США пояснив, що Росія випустила ракети такого виду, бо це єдине, що вона може використати з упевненістю. Подібна ракета має звичайну боєголовку, проте її майже неможливо зупинити. Саме тому окупанти нею і вдарили.
     🇺🇦 Російські війська відкрили вогонь по дитячій лікарні в Сєвєродонецьку.
     – Дітей, їх матерів та персонал вдалося вчасно евакуювати, — доповівкерівник Луганської ОВА.
     🇺🇦 Премʼєр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет доручив спецслужбам країни підготуватися до його візиту до Києва для «важливих переговорів про припинення вогню». Поки що незрозуміло, коли такий візит може відбутися. Нагадаємо, раніше керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що Ізраїль взяв на себе місію посередника у пошуку миру та завершенні російської агресії Росії проти України.
     🇺🇦 Внаслідок вторгнення в Україну російська економіка у 2022 році скоротиться на 8%. Для порівняння, дефолт 1998 року коштував країні скорочення ВВП на 5,4%. Таку оцінку надало рейтингове агентство Fitch. Крім того, агентство прогнозує Росії 18% інфляції цього року. Fitch припускає, що Центробанк РФ і надалі підвищуватиме ставку для стримування інфляції, яка цьогоріч може зрости до 25%. Світове ВВП при цьому зросте на 3,5% замість попередньо прогнозованих 4,2%. Зазначається, що прогноз орієнтовний, а реальне падіння ВВП залежатиме від тривалості війни та санкцій.
Генштаб ЗСУ
     🇺🇦 За попередню добу було уражено понад 9 повітряних цілей ворога. Це 1 літак, 6 БПЛА та 2 вертольоти, кількість збитих ракет уточнюється.
     🇺🇦 За наявною інформацією, російські окупаційні війська, що діють на території України, мають запаси боєприпасів та продовольства не більше ніж на три дні. Аналогічною є ситуація з пальним, поповнення яким, здійснюється шляхом перевезення автоцистернами. Трубопровідне сполучення для забезпечення потреб угруповання військ окупантам організувати не вдалося.
     🇺🇦 Російські загарбники продовжують проводити агресивну пропагандистську роботу про необхідність збройних сил Республіки Білорусь взяти участь у війні з Україною.
     🇺🇦 В Охтирському районі Сумської області, зафіксовано факти непокори російських військовослужбовців. Близько 300 окупантів відмовились виконувати наказ на ведення бойових дій. Вони на 70 одиницях техніки залишили район проведення операції.
     🇺🇦 На тимчасово окупованих територіях Луганської області, зважаючи на великі втрати в живій силі, противник продовжує проводити мобілізацію громадян квазіутворення «ЛНР«. Значна частина жителів не підтримує політику окупантів, не має бажання брати до рук зброю та переховується від представників окупаційної влади. Показовим є те, що мобілізація проводиться хаотично, люди яких мобілізують розподіляються не за спеціальностями, більшість з них ніколи не проходили служби, тому і не має ніякої військової професії. З громадянами, що мають російські паспорти, підписуються контракти, хто має лише паспорт псевдореспубліки – оформлюються як добровольці.
     🇺🇦 Оборонці Маріуполя знищили патрульний катер “Раптор” та комплекс радіоелектронної боротьби “Леєр-3”.
     🇺🇦 Українські захисники та захисниці відбили 13 атак ворога. Вонизнищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника. Втрати особового складу ворога склали близько 300 осіб.
     Хочеться сказати, що новини стримано-оптимістичні. Дезорієнтовані окупанти рф частково здають свої позиції, але при цьому нахабно вражають “живі цілі”. На щастя, наші охоронці роблять все від них залежне, аби зберегти кожне життя. Україна міцно тримається завдяки Збройним Силам та бійцям тилового фронту. Дякуємо Вам, наші хоробрі і непоборні лицарі! Зберігаємо спокій та нищимо ворога разом! Все буде УКРАЇНА!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11