21 березня, 26-й день війни: оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ситуація в області – контрольована:

      – Ворогів на нашій території немає. За це ми висловлюємо величезну Подяку Збройним Силам України, Нацгвардії, поліції та Теробороні.

      Посадовець додав, що у зв’язку з тим, що окупанти не пропустили гуманітарну допомогу, яку наша область спрямувала на Херсонщину, облдержадміністрація вирішила розвантажити машини у Кривому Розі. Окрім продуктів харчування, місто також отримало матеріал для виробництва бронежилетів. Також продовжуються роботи з укріплення дальніх рубежів регіону, а бійці Територіальної оборони проводять планові навчання на полігонах Дніпропетровщини.

      Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що станом на ранок 26-ї доби повномасштабного вторгнення армії РФ до України, кордони Дніпропетровщини – під надійним щитом завдяки нашим Захисникам:

      – Перемога вже близько. І вона буде за нами!

      Очільник Покрова Олександр Шаповал доповів про те, що ситуація у місті  контрольована. Також додав, що функціонують всі підприємства критичної інфраструктури, лікарня та соціальні установи. Відсьогодні школярі повернулися на дистанційне навчання.

      Мер Нікополя Олександр Саюк акцентував, що зараз місто починає повертатися до буденного життя. Саме тому посадовець закликав підприємців, за можливості, поновлювати роботу. Адже саме таким чином, люди зможуть отримувати зарплату, а держава – податки, вкрай необхідні в умовах воєнного стану:

      – Підтримка економіки обов’язково стане запорукою нашої Перемоги!

      Також посадовець нагадав нікопольцям: якщо у них є потреба в інформації будь-якого характеру, в тому числі щодо пошуку лікарських препаратів, місце розташування укриттів, тощо, то вони можуть звертатися до цілодобового кол-центру, який функціонує у Нікопольській міській раді.

      Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що наші Збройні Сили вже 7 діб охороняють дальні підступи до міста на кордоні Херсонської та Дніпропетровської областей:

      – Ворог з різних напрямках знаходиться на відстані від 17 до 40 км від Кривого Рогу. Фіксувалися підходи до 10 км, але наші ЗСУ надали гідну відсіч, і ворог був відкинутий назад з численними втратами у техніці та живій силі. Зараз окупанти змінили тактику – намагаються рухатися невеликими колонами по 20-30 одиниць. Але нічого у них не вийде, тому що ми побудували серйозну оборону, і готові захищати рідне місто та Україну!

      У місті працює вся інфраструктура, а також сформований великий запас всього необхідного продовольства. Криворіжці вносять свій вклад у наближення нашої спільної Перемоги: тероборонівці стоять на варті спокою міста, волонтери допомагають переселенцям, збирають гуманітарну допомогу для нужденних українців, найбільш постраждалих від воєнних дій. Навіть придумали своє гасло для рашистів: «Бойся Бога и пацанов из Кривого Рога»! З таким бойовим настроєм вони йдуть до Перемоги, і, ми впевнені, все у нас вийде!

      Голова міста Апостолове Андрій Оса акцентував, що наші Збройні Сили завдали значних втрат ворогу за всі руйнування, які він вчинив, та продовжують тримати оборону кордонів Дніпропетровщини.

      Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий розповів про те, що 21-го березня для жителів громади буде організовано виїзд автобусів із Зеленодольська до Кривого Рогу. Відправлення заплановане о 9.30 від «П‘ятачка».

      Посадовець адресував слова Подяки Збройним Силам України, службам ДСНС та теробороні, котрі стоять на варті спокою та життів мешканців громади. Також наголосив на важливості допомоги, котру надають волонтери, комунальні служби та всі, хто працює задля людей у нинішніх реаліях життя.

      Начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко розповів про те, що на території Криворізького району все спокійно, всі громади та підприємства працюють у штатному режимі:

      – Зараз ми продовжуємо укріплювати територію району. Завдяки нашим Захисникам за минулу добу жодної спроби перетину кордону Дніпропетровщини ворогом не було. Тому зберігаємо спокій, піклуємося один про одного та допомагаємо, разом віримо у нашу Перемогу!

      Тримаймося, допомагаємо Захисникам та один одному, віримо у нашу спільну ПЕРЕМОГУ та наближаємо її разом – кожен на своєму фронті!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11