Україна у міжнародній спільноті, 26 день війни

Україна та світ
     🇺🇦 Очільник МЗС Дмитро Кулеба анонсував, що наступного тижня проти Росії, яка зухвало напала на Україну, введуть нові санкції. Окремий напрям роботи у ці дні – виштовхування з Росії тих міжнародних компаній, які ще не зрозуміли, що їм потрібно піти.
     🇺🇦 Словенія повертає свою дипломатичну місію до Києва. Співробітники самі вийшли з такою ініціативою до свого уряду. Повідомив прем‘єр-міністр Словенії. Це важливий сигнал світу та агресору.
     🇺🇦 Міністерство оборони РФ звернулося з ультиматумом до України. Вимагають, щоб українські захисники склали зброю і покинули Маріуполь. Лише після того вони дозволять“евакуацію мирних жителів та відкриють гуманітарний коридор”. Відповідь заступника мера Маріуполя була аналогічною цитаті про російський воєнний корабель. Героям СЛАВА!
     🇺🇦 Президент США Джо Байден 25-го березня відвідає Варшаву для зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою – вони обговорять гуманітарну кризу та кризу в галузі прав людини, викликану невиправданою, агресивною війною Росії проти України.
     🇺🇦 Три великих білоруських банки, які потрапили під санкції Євросоюзу, відключили від системи SWIFT. Зокрема, «Белагропромбанк», «Банк Развития Беларуси» і банк «Дабрабыт». Вони потрапили під санкції Європейського Союзу через підтримку країною агресії Росії в Україні.
     🇺🇦 У Сумах стався витік аміаку. Ця небезпечна аварія відбулася сьогодні о 04.30 ранку на підприємстві «Сумихімпром». Зона ураження – 2,5 км. Під загрозою ураження небезпечною речовиною село Новоселиця. Для Сум наразі загрози немає.
     🇺🇦 Росія погодилася відтермінувати виплату зобов‘язань Білорусі щодо російських державнихкредитів на 5-6 років. Умови Путіна в обмін на це – невідомі.
     🇺🇦 Посол Китаю у США Цинь Ган спростував інформацію про те, що КНР допомогає Росії у війні з Україною. Він запевнив, що суверенітет і територіальна цілісність усіх країн, зокрема України, мають шануватися. Китай не постачає зброю чи боєприпаси жодній зі сторін – лише продукти, медикаменти, спальні мішки та дитяче харчування.
Генштаб ЗСУ
     🇺🇦 За попередню добу Повітряні Сили ЗСУ уразили 7 повітряних цілей ворога – 1 літак, 4 БПЛА та 2 крилаті ракети. Ворог став менш інтенсивно застосовувати пілотовану авіацію. Бомбардувальна та штурмова авіація України завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки і живої сили противника.
     🇺🇦 Окупанти продовжують терор місцевого населення та мародерство на тимчасово захоплених територіях. До РФ ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти харчування тощо.
     🇺🇦 Ворог став розміщувати особовий склад, озброєння, техніку на об’єктах цивільної інфраструктури України.
     🇺🇦 Російські загарбники продовжують примусову мобілізацію на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади оповіщені про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі (віком від 18 до 60 років) у місцевий відділ поліції для реєстрації. Причин такої “реєстрації” не пояснюють, хоча це пов’язано з черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправки у райони ведення бойових дій.
     Та як би загарбники не намагалися знищити нашу державу, всі їхні спроби будуть МАРНИМИ. Бо ми сьогодні, як ніколи, єдині і ніхто не в змозі вкрасти наші найголовніші цінності – свободу, цілісність кордонів, народну непереможну силу та любов. Все буде УКРАЇНА!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11