20 березня, 25-й день війни: оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко провів брифінг, в ході якого було сказано про те, що наразі ситуація на Дніпропетровщині стабільна та контрольована:
     – 24 дні війни дали нам час гарно підготуватися до оборони. І ми працювали без перебільшення 24 години на добу: збудували величезну кількість укріплень, фортифікаційних споруд, викопали сотні кілометрів протитанкових ровів. Це дуже важливо для нас усіх. Слова вдячності за наш спокій я хочу адресувати Збройним Силам України, бійцям Нацгвардії, Тероборони, а також поліції.
     Посадовець відзначив, що кілька днів поспіль розпочиналися з сирен, та вчорашній день пройшов спокійно. Окрім цього, було сказано, що завдяки оперативним діям військових ворожі війська, котрі намагалися зайти до області з Херсонщини, зупинені. Тому зараз у нашому регіоні окупантів немає.
     Валентин Резніченко додав, що з 22 великих підприємств Дніпропетровщини працюють 21. Також повертається до роботи і малий бізнес:
     – Всі мають виходити на роботу та вносити свій вклад у розвиток економіки. Тоді наша країна стане ще сильнішою на наблизиться до Перемоги!
     Посадовець також привітав з професійним святом всіх, хто цілодобово тримає комунальний фронт та робить свій важливий внесок у нашу Перемогу – працівників житлово-комунального господарства області.
     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук відзначив, що за повідомленням Генерального штабу Збройних Сил України, ворог був зупинений у напрямку на Кривий Ріг та закріплюється в районах населених пунктів на Херсонщині: селищах Мала Шестерня, Петрівка, Нововоронцовка, Високопілля, Архангельське, Князівка, Заградівка, Красновка, Пригір‘я:
     – Ворог провокує та шукає слабкі місця нашої оборони, але всі його дії марні, тому що ми маємо потужний захист. Нині жоден солдат рф не перетнув кордону Дніпропетровщини. Ми у безпеці завдяки Збройним Силам України, Територіальної оборони, кожному військовому та патріоту України. Ми тримаємо оборону 24 дні, і будемо її тримати й надалі – до Перемоги!
     Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що наш район потроху повертається до робочого ритму, оговтуючись від шоку перших днів війни:
     – Наразі мешканці Нікопольщини отримують соціальні виплати, у штатному режимі працюють медичні заклади, є запас ліків та препаратів крові, функціонують аптеки, а школярі продовжують навчатися дистанційно.
     Що стосується наявності продуктів харчування, то, за словами посадовця, «полиці в магазинах не пусті, проте є певне скорочення асортименту». Він запевнив, що районна влада займається вирішенням цього питання, працюючи з торговельними мережами, закликаючи їх привозити продукти до супермаркетів, котрі працюють у районі.
     Євген Євтушенко наголосив на важливості та необхідності волонтерської підтримки українських військових:
     – Завдяки небайдужості та злагодженим діям багатьох людей Нікополь отримав вантаж із необхідною технікою та засобами зв’язку для наших Захисників. Його вартість сягає 600 тис. грн. Саме вчасно отримані технічні та захисні засоби збережуть сьогодні не одне життя!
     Величезний вклад у придбання цих засобів внесли наші земляки Alona Cole та її чоловіку Brent Cole, що мешкають у штаті Техас, а також Мелані Кобилянській. Спільними зусиллями вони зібрали 20 тис. доларів.
Не стоїть осторонь і керівництво Нікополя, а саме міський голова Олександр Саюк, котрий зі своєю командою сприяє забезпеченню потреб фронту.
     Величезну допомогу надають і друзі із Польщі: Artur Taras, Martyna Taras, Adam Chyla, Mariusz Matan. У числі помічників: керівники Фонду – Дмитро Осика та Едуард Бабич, адміністратори – Олена Ковтюх, Олександр Бузін і Крістіна Резнікова. Логістичну допомогу надають Сергій Чаус, Сергій Полозок, Світлана Король.
     Міський голова Покрова Олександр Шаповал подякував нашим Збройним Силам, теробороні, поліції, які мужньо протистоять ворогу.
     Що стосується ситуації у місті, то вона контрольована, всі служби – працюють. Очільник міста також привітав працівників житлово-комунального господарства з їхнім професійним святом.
     Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив про те, що надзвичайних ситуацій у регіоні не було зафіксовано, у місті також все спокійно.
     Він також зазначив, що наші Захисники, які перебувають у лікарні ім.Мечникова у Дніпрі, мають усі необхідні ліки та речі.
     Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул розповів про те, що місто живе, всі комунальні послуги надаються мешканцям у повному обсязі:
     – Наразі нам усім потрібно навчитися жити в умовах військового часу. Для цього люди повинні ходити на роботу, отримувати зарплату, а також послуги, адже працююча економіка – важлива складова нашої Перемоги!
     Голова міста Апостолове Андрій Оса звернув увагу на те, що з метою недопущення окупаційних військ на територію Дніпропетровської області, Криворізького району та на ближні підступи до Кривого Рогу, Збройними Силами України проведено масштабне мінування прилеглих територій. У зв’язку з цим суворо забороняється:
     — Пересування транспорту будь-якими територіями району (у тому числі, полями, посадками, балками, тощо) та польовими дорогами, за винятком основних доріг загального користування між населеними пунктами.
     — Індивідуальне пересування за межами населених пунктів поза дорогами загального користування.
     — Виїзд сільгосптехніки на поля та ремонтної техніки підприємств будь-яких форм власності без попереднього погодження з головою громади та отримання дозволу Військового командування.
     — Перегін худоби та вигул тварин за межами населених пунктів без погодження з головою громади (за процедурою).
     — Збирання та заготівля дров та будь-які інші види робіт за межами населених пунктів та доріг загального користування.
     Крім цього, було зазначено, що з метою запобігання демаскування мінних полів та прилеглих укріпрайонів мінні загородження НЕ ЗАВЖДИ МАРКУЮТЬСЯ І НЕ ЗАВЖДИ ПОЗНАЧАЮТЬСЯ ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНИМИ ЗНАКАМИ.
     Посадовець закликав всіх дотримуватися правил безпеки та вимог військових!
     Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий написав про те, що ситуація у регіоні під контролем завдяки зусиллям Збройних Сил України, Нацгвардії та Тероборони. Посадовець зазначив, що вчора особисто привіз гуманітарну допомогу мешканцям с.Мар’янське.
     Дмитро Невеселий вже ближче до ночі сповістив про те, що рашисти з «Градів» обстріляли с.Велика Костромка, яке знаходиться на околицях Зеленодольська:
     – У результаті обстрілу пошкоджена будівля та газопровід. На щастя, обійшлося без жертв. Наслідки оперативно ліквідували.
     Очільник Зеленодольська попередив про заборону публікації місць влучання снарядів, а тим більше фото з прив’язкою до території. За подібне будуть затримувати правоохоронці.
     Начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко зазначив, що наші Збройні Сили на ранок зуміли ліквідувати «Гради», з котрих напередодні було обстріляне с.Велика Костромка.
     Віримо, все буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11