Останні військово-політичні новини стосовно України: 22-й день війни

Україна та світ
    🇺🇦 Байден оголосив, що Україні нададуть новий пакет військової допомоги на 800 мільйонів доларів. Він включає:
— 800 зенітних систем Stinger;
— 2 000 Javelin, 1 000 одиниць легкої протиброньової зброї та 6000 протиброньових систем AT-4;
— 100 тактичних безпілотних літальних систем;
— 100 гранатометів, 5000 гвинтівок, 1000 пістолетів, 400 кулеметів і 400 рушниць;
— понад 20 мільйонів набоїв стрілецької зброї та гранатометів і мінометів;
— 25 000 комплектів бронежилетів і 25 000 шоломів.
     Байден наголосив, що з новим пакетом вартість допомоги, яку США виділило Україні лише за минулий тиждень, досягла мільярда доларів. А загалом, з початку роботи адміністрації Байдена, Україні вже виділили 2 мільярди доларів.
     – Хочу бути чесним з вами: це може бути довга та складна битва, але американці підтримуватимуть українців у протистоянні путінських аморальних атак на цивільне населення. Ми продовжимо прикривати їх, поки вони борються за свою свободу, демократію, життя, ㅡсказав Байден.
    🇺🇦 До Запоріжжя прибули 15 автобусів евакуаційної колони з Бердянська: мешканці Маріуполя, діти Бердянської школи-інтернату та бердянці, які вирішили евакуюватися.
    🇺🇦 Міського голову Мелітополя Івана Федорова звільнили, обмінявши на дев’ятьох російських солдат-строковиків 2002-2003 року народження.
    🇺🇦 США надішлють Україні 100 дронів-камікадзе Switchblade, які літають значно швидше, ніж турецькі безпілотники Bayraktar TB-2, — повідомив конгресмен США Майкл Маккол.
    🇺🇦 Канада закрила повітряний простір для білоруських літаків в рамках санкцій проти Москви і її союзників.
    🇺🇦 До завершення війни Twitter буде маркувати акаунти, що належать державним ЗМІ України та Білорусі. На відміну від нинішнього рішення про маркування державних ЗМІ Білорусі та України, маркування російських засобів масової інформації є безстроковим. Своїм новим рішенням Twitter вирішив уникнути звинувачень в упередженості. Проте одночасно – поставив на одну дошку агресора та жертву агресії.
    🇺🇦 Сьогодні, 17 березня, Володимир Зеленський виступив перед Бундестагом. Виступ Зеленського перед німецькими депутатами розпочався о 10:00.
    🇺🇦 Сербська авіакомпанія Air Serbia скасувала всі рейси «Москва-Бєлград». Сербія – єдина європейська країна з відкритим повітряним коридором. Вона не є членом ЄС і відмовилася запроваджувати санкції проти Росії, а її літаки можуть вільно перетинати повітряний простір ЄС. Це зробило балканську країну єдиним європейським повітряним коридором, який залишався відкритим для росіян.
 
Генштаб ЗСУ
     🇺🇦 Підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України продовжують активно діяти з метою позбавлення авіації окупантів змоги панувати у повітрі.
     🇺🇦 Стан, положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України продовжували завдавати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається закріпитися та утримувати оборону захоплених рубежів.
     🇺🇦 Протягом доби українськими захисниками та захисницями було знищено командний пункт та підрозділи забезпечення 35-ї загальновійськової армії Східного військового округузбройних сил РФ, втрати ворога уточнюються.
     🇺🇦 Загалом за попередню добу було уражено понад10 повітряних цілей РФ. Завдяки майстерності зенітних ракетних військ Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України знищено два винищувачі-бомбардувальники Су-34, три винищувачі Су-34СМ, три вертольоти та БПЛА оперативно-тактичного рівня. Інформація щодо типу ще одного збитого літака та загибелі льотчиків уточнюється.
     🇺🇦 Ворог не має успіху у проведенні наземної операції, тому продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі та густонаселених районах українських міст.
    🇺🇦 Російські окупанти продовжують підступно діяти і в інформаційному просторі: здійснюють кібератаки, фізично знищують ретранслятори телевізійних та радіосигналів, продовжують масову інформаційну компанію з метою дискредитації вищого військово-політичного керівництва України та Сил оборони. Поряд з цим, противник продовжує активно розповсюджувати дезінформацію про хід ведення, так званої “спеціальної операції” серед власного населення.
     🇺🇦 Окупаційні війська продовжують нести втрати. Мають великі проблеми з комплектуванням бойових підрозділів та підрозділів забезпечення. Особовий склад противника деморалізований, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмовамвійськовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України.
     А ми ж пишаємося безстрашними захисниками України, які на фронті та в тилу оберігають наш спокій і здобувають ПЕРЕМОГУ!
     Слава Україні! Героям слава!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11