Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Очільник обласної ради Микола Лукашук доповів про те, що Дніпропетровщина продовжує мужньо обороняти свою рідну землю. Збройні Сили України тримають під контролем Херсонський напрямок.
     Посадовець зазначив, що вчора відбулося декілька провокацій у напрямку села Мар’янське:
     – Дякувати Богові, мешканці не постраждали. Із втрат – вигоріли декілька гектарів очерету.
     Також було зазначено, що область продовжує приймати переселенців із Харківщини та Донеччини. На даний момент прихисток на Дніпропетровщині знайшли 12,5 тисяч людей – жоден із них не покинутий. Люди мають тимчасове житло, отримують їжу, психологічну та медичну допомогу.
     Микола Лукашук подякував усім, хто оберігає нашу область – Збройним Силам України, Національній гвардії, територіальній обороні, а також медикам та волонтерам. Закликав усіх: разом вірити та наближувати нашу спільну Перемогу!
     Керівник Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко зазначив, що вночі була загроза повітряної атаки на область, але вона минула і наразі все спокійно:
     – Ситуація в регіоні напружена, але стабільна та контрольована.
     Він висловив слова подяки всім, хто стоїть на варті мирного життя Дніпропетровщини та закликав кожного дня о 9 ранку приєднуватися до національної хвилини мовчання за загиблими у війні з російським агресором… Вшановувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за незалежність України.
     Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзвітував про те, що ніч минула спокійно, і зараз вся інфраструктура продовжує функціонувати у штатному режимі:
     – Збройні Сили України зуміли дати відсіч ворогам, котрі хотіли потрапити на територію району.
       Також посадовець зазначив, що влада продовжує тримати на контролі ситуацію на береговій лінії Каховського водосховища та інших небезпечних напрямках.
     Євген Євтушенко попрохав представників бізнесу Нікопольщини повертатися до роботи, адже у нинішній ситуації важливо, щоб люди працювали, отримували заробітну плату, а бюджети поповнювалися коштами.
     Очільник Покрова Олександр Шаповал поінформував, що ніч для міста минула відносно спокійно, і зараз ситуація – контрольована.
     Він подякував Збройним Силам України, поліції та теробороні, а також всім мешканцям міста, котрі роблять свій вклад у нашу Перемогу.
     Мер Нікополя Олександр Саюк нагадав про те, що під час сирени необхідно обов’язково йти до укриття, а також довіряти тільки офіційним каналам інформації.
     Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про те, що ситуація у районі залишається контрольованою. Правда, ворог знову намагався перетнути кордони області, але безрезультатно:
     – Задля того, щоб помститися за свої втрати, окупаційні війська завдали ударів з «Градів» по мирному селу Мар’янське. В результаті обстрілів пошкоджено насосну станцію, котра забезпечує перекачування води з Каховського водосховища до Південного м.Кривий Ріг. Наслідки удару наразі обстежуються фахівцями, котрі з’ясовують, які саме відновлювальні роботи треба буде провести. Та у будь-якому разі, ситуація з водопостачанням міста – під контролем. Наявних запасів води у Південному водосховищі вистачить на декілька місяців. До того ж ми проведемо перепідключення мешканців, які отримують воду з Південного водосховища на Карачуни.
     Окрім цього, за словами Олександра Вілкула, у Кривому Розі налагоджено виробництво бронежилетів.
     Голова міста Апостолове Андрій Оса поінформував про те, що кордони області надійно захищені Збройними Силами України та Теробороною.
     За словами очільника Апостолового, вчора територію с.Мар’янське частково перетнули два ворожих розвідницьких БТР, ймовірно задля того, щоб заправитися пальним, але майже одразу покинули село, розуміючи загрозу знищення нашими Захисниками.
     Андрій Оса акцентував на тому, що зараз противник має проблеми з комплектуванням, а його особистий склад деморалізовано. Все частіше фіксуються випадки дезертирства та відмов воювати з Україною:
     – Тому ми впевнені у нашій Перемозі, адже ми – на своїй землі, і нікому її не віддамо!
     Віримо у те, що ворога буде знищено, і вже скоро ми будемо святкувати нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11