Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Очільник обласної ради Микола Лукашук зазначив, що вчорашній день був важким та нервовим. Надвечір ворог здійснив ракетний обстріл одного з об’єктів між Нікополем та Олексіївкою. Внаслідок ворожого нападу виникла пожежа, і туди негайно відправилися співробітники ДСНС. На щастя, постраждалих немає.
     Було сказано й про те, що Збройні Сили України тримають під контролем ситуацію на кордоні з Херсонською областю. Особливо посилена оборона з боку Зеленодольська, Апостолового та Кривого Рогу.
     Микола Лукашук відзвітував, що вночі по області існувала загроза атаки з повітря, тому лунали сирени. На щастя, минулося без ракетних ударів:
     –Зараз у всіх громадах Дніпропетровщини ситуація стабільна та спокійна.
     Керівник Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко зазначив, що зараз ситуація по області напружена, але стабільна та контрольована.
     Також посадовець розповів про те, що мешканці області, котрі хворіють на цукровий діабет, та мають потребу у препаратах інсуліну, можуть одержати їх безкоштовно у аптеках, які працюють за програмою «Доступні ліки». Задля цього їм потрібно звернутися до свого лікаря та взяти електронний або паперовий рецепт.
     Міський голова Олександр Шаповал зазначив, що ввечері ворог атакував околиці Нікополя, а ніч була тривожною через загрозу ракетних ударів.
     – Що ж до ситуації у Покрові, то вона контрольована. Прошу всіх зберігати спокій та довіряти тільки офіційним джерелам інформації, а також в жодному разі не викладати відео та фото з місць вибухів, не називати місця, локації, населені пункти. Адже цим ви допомагаєте ворогу коригувати вогонь.
     Мер Нікополя Олександр Саюк відзначив, що пожежники, які прибули за місцем обстрілу поруч з містом, зуміли оперативно ліквідувати загоряння.
     Він також дав відповідь на запитання стосовно того, «чому не вмикалася сирена під час обстрілу?». Виявляється, що у разі, коли обстріл проводиться з дуже короткої відстані (а як ми знаємо, вороги знаходяться у сусідніх регіонах), то немає технічної можливості швидко увімкнути систему оповіщення.
     Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував про те, що завдяки проведеним запобіжним заходам, матеріальна шкода, котру ворог завдав внаслідок ракетного обстрілу, мінімальна.
     Окрім того, він розповів про те, що Збройні Сили України знову чинили потужний опір ворогу, котрий намагався проникнути на територію району. Саме завдяки нашим Захисникам ворожої техніки та живої сили на нашій території немає.
     Наразі у районі тривають інженерні роботи та мінування.
    Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул відзвітував про те, що наші Захисники стримують ворога на дальніх підступах до міста – на кордонах з Херсонщиною. Також було зазначено, що у Кривому Розі створений стратегічний запас продуктів харчування та медикаментів.
     Голова міста Апостолове Андрій Оса зазначив, що зараз угрупування ворожих військ скупчені на трьох напрямках: Нововоронцовка, Велика Олександрівка та Архангельське:
   – Три дні поспіль на кордонах області велися бої. Завдяки злагодженим діям авіації та артилерії наші війська знищили близько 120 одиниць техніки ворога та зупинили його спроби просунутися ближче до кордонів Дніпропетровщини.
     Тримаймося, віримо у наших Захисників та наполегливо працюємо задля наближення Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11