Останні зовнішньополітичні новини стосовно України

УКРАЇНА
     * Захищаючи Маріуполь 14 березня, українська армія знищила військову техніку і 150 окупантів.
     * Вночі окупанти обстріляли Харків. Спалахнула пожежа в районі Центрального ринку.
     * Росіяни створили штаби в Боромлі і Тростянці (Сумська область). Вони почали терор та викрадення людей.
     * В ніч на 15 березня у Києві пролунала низка вибухів. Рятувальникам надійшли виклики з трьох районів столиці.
СВІТ
     * США ввели санкції проти 11 представників оборонного сектору РФ. Під санкції потрапили: голова Росгвардії Віктор Золотов, директор Федеральної служби військово-технічного співробітництва Дмитро Шугаєв, гендиректор «Рособоронекспорту» Олександр Міхєєв, а також кілька заступників міністра оборони РФ.
     * Президент США Джо Байден запевнив, що його країна надасть Україні зброю для оборони і готова прийняти українських біженців.
     * Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван зустрівся з членом Політбюро Комуністичної партії Китаю Ян Цзечі у Римі, щоб застерегти Китай від надання Росії військової чи економічної допомоги. Зустріч тривала 7 годин.
     * У Міноборони Великої Британії вважають, що Росія може планувати застосування хімічної або біологічної зброї в Україні, щоб інсценувати атаку на власні війська. Раніше таке припущення висловлювали в Білому домі.
     * Японія запроваджує санкції та заморожує активи ще 17 російських фізичних осіб. Проти 11 депутатів російської думи, п’ятьох членів сім’ї банкіра Юрія Ковальчука, а також мільярдера Віктора Вексельберга.
     * Український реп-гурт KALUSH Orchestra візьме участь у «Євробаченні» з піснею “Stefania”. Виступ колектив запише у безпечному місці та надішле запис організаторам. У разі Перемоги України над російськими окупантами до травня, гурт виступить в Італії наживо.
     Тож, нехай загарбники якнайшвидше забираються з нашої землі і забирають з собою пекло війни. Віримо у наші Збройні Сили та спільну ПЕРЕМОГУ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11