Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко побував у Кривому Розі. Там він долучився до засідання ради оборони міста та оглянув оборонні споруди.
     За словами Валентина Михайловича, ситуація на Дніпропетровщині наразі напружена, але спокійна:
     – У нас формально не проходять бойові дії. Але ми до них повністю готові.
     Крім того, посадовець ще раз звернувся до підприємств та підприємців та закликав їх повертатися до роботи, так як від цього залежить стабільність економіки регіону.
     Валентин Резніченко зазначив, що запасів реагентів для очистки води в області достатньо. Також у достатній кількості і продовольчі товари, котрими забезпечена вся область.
     З Дніпра та з Кривого Рогу курсують евакуаційні потяги, а також електропоїзди до обласного центра.
     Очільник області подякував місцевій громаді, Збройним Силам та керівнику військової адміністрації Кривого Рогу Олександру Вілкулу за те, що саме вони стоять на захисті нашої країни та області.
     Очільник області зазначив, що ранок 15 березня на Дніпропетровщині був з тривогами, але зараз все спокійно:
     – Ситуація в області стабільна. Ворога на нашій території немає. Загарбники зробили спробу прорватися у Криворізькому районі, але, дякувати Богу, наші Збройні Сили їх спинили.
     Очільник Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів про те, що зараз Збройні сили України, Національна гвардія і сили територіальної оборони тримають ситуацію на Дніпропетровщині під своїм контролем.
     Він також акцентував, що, незважаючи на загалом контрольовану ситуацію на землі, ворог частіше атакує з повітря. Саме під час таких загроз і вмикаються сирени. Посадовець закликав не нехтувати сигналами повітряної небезпеки та одразу ж йти до укриття.
     Мер Покрова Олександр Шаповал відзвітував про те, що місто продовжує жити у робочому ритмі.
     Він зазначив, що всі бажаючи підтримати Збройні Сили України, тероборону фінансово, можуть надіслати кошти на рахунок Благодійного фонду «Наше-місто» за такими реквізитами:
UA663052990000026008050319531
ЄДРПОУ: 26237142 Банк отримувача: АТ КБ «Приватбанк».
У призначенні платежу обов’язково писати «благодійна допомога».
     Керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул зазначив, що на кордонах Криворізького району було декілька зіткнень, у котрих героїчно боролися з ворогом і наша армія, і Нацгвардія, і наші ТрО:
     – Кривий Ріг максимально укріплений. Зараз для нас найголовніше завдання полягає у тому, щоб тримати ворога на дальніх підступах. І ми робимо все необхідне, щоб захистити рідне місто! Наразі будуються укріпрайони, нові лінії, ми одержуємо зброю. Величезну допомогу надає обласна військова адміністрація.
     Було сказано і про те, що у місті працює транспорт, люди отримують соціальні виплати. Олександр Вілкул подякував залізничникам, які в такі важкі часи перевозять пасажирів, гарно вибудовуючи логістику.
     Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий написав про те, що планується організувати ще один виїзд жителів громади автобусами до Кривого Рогу. Ця застережна міра проводиться для безпеки мешканців. Всіх бажаючих просять записатися на рейс, щоб місцева влада мала повну картину про кількість охочих виїхати.
     Очільник міста Апостолове Андрій Оса поінформував про те, що ввечері 14 березня «за якісь 10 км від Зеленодольська був бій». Мешканці громади чули вибухи та постріли. На жаль, серед захисників, які боронять кордони області, є поранені та загиблі:
     – Збройним Силам України та Територіальній обороні вдалося відбити наступ. Наші захисники тримають оборону і будуть її тримати, без сумнівів, не дадуть ворогові просунутись.
     Посадовець закликав людей розуміти ризики близькості ворога та сприймати ситуацію серйозно. У жодному разі не ігнорувати сирену, а також мати запас їжі та води, бути готовими до надзвичайних ситуацій: наприклад, вимкнення електроенергії чи зв’язку.
     Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко звернувся до аграріїв та підприємців. Він попрохав аграріїв готуватися до посівної, а також переглянути запаси паливно-мастильних матеріалів та необхідної для повноцінної роботи кількості працівників. А ось підприємців закликав відкривати свої магазини. Адже саме від нашої працездатності залежить розвиток економіки країни, яка теж наближає нас до Перемоги.
     Також він зазначив, що наразі у районі проводиться робота з укріплення небезпечних напрямків:
     – Я дуже вдячний за допомогу керівництву Покровського та Марганецького гірничо-збагачувальних комбінатів.
Що стосується наших захисників, то вони відбивають атаки ворога в районі Милового та навколишніх сіл.
     Мер Нікополя Олександр Саюк відзвітував про те, що військові надають гідну відсіч на усі спроби просування у напрямку нашого регіону.
     Також було зазначено про проведені наради з керівниками магазинів, торгових мереж та аптек, у ході яких обговорили питання щодо контролю за цінами та наявності усієї необхідної продукції в мережах.
     Віримо у наших Захисників, молимося за них та докладаємо максимум зусиль задля того, щоб наблизити нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11