Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко зазначив, що перший день тижня розпочинався під звуки сирени, але наразі небезпека минула, і ситуація в області – стабільна завдяки нашим мужнім Захисникам.
     Очільник Дніпропетровської облради Микола Лукашук вчора провів нараду з мерами міст Дніпропетровщини. Одне з ключових питань – початок посівної кампанії. За словами посадовця, влада разом із військовою адміністрацією роблять все, щоб посівна почалася за графіком.
     Було також зазначено, що наразі в області перебувають понад 11 тисяч переселенців з Харкова, Маріуполя, Краматорська, Києва та Ірпеня:
     – Всі ці люди забезпечені всім необхідним. Я ж, в свою чергу, дякую головам громад за єдність та підтримку у такий важкий для нас усіх час.
     Що ж до нинішньої ситуації в області, то загроза з повітря, яка була вночі, минула, обійшлося без ворожих ударів. Всі об’єкти критичної інфраструктури, житлові будинки цілі та неушкоджені.
     Очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул дав брифінг по ситуації у районі. Він зазначив, що вже третю добу ворог намагається просунутися до Кривого Рогу із південного напрямку зі сторони Херсонщини:
     – Були бої у напрямку Інгульця. Внаслідок цього постраждали села. Та хочу запевнити, що бійці Нацгвардії та Тероборони нищать ворога, тримаючи його на дальніх підступах до нашого міста. Віримо у нашу Перемогу!
     Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий акцентував на тому, що відсьогодні у громаді організовано виїзд автобусів до Кривого Рогу:
     – Це не оголошення про евакуацію. Ці маршрути організовані для того, щоб ті, хто не мають особистого автомобіля, могли дістатися до друзів та рідних на тимчасове перебування. Із собою брати найнеобхідніше, великі сумки та валізи братися на борт не будуть. Ворог дійсно близько, сили ЗСУ та тероборони дають відсіч, утім через велику кількість звернень до міської ради і через те, що Ваша безпека для нас — понад усе — зорганізували такий маршрут.
     Міський очільник Апостолового Андрій Оса розповів про те, що ворог знову намагався прорватися до Дніпропетровщини з Ольгиного в бік Малої Шестірні, але був відбитий та втратив 3 БМП, 2 одиниці відійшли:
     – На Високопільщині зараз шумно. Захисники працюють і гідно зустрічають ворога, не дають йому просунутися далі.
     Міський голова Покрова Олександр Шаповал написав про те, що ситуація у місті контрольована, працюють всі служби. Він закликав всі підприємства та підприємців ставати до роботи та створювати гнучкі графіки для людей.
     Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзвітував про те, що на території району техніки та живої сили окупантів немає. Було зазначено, що тривають певні процеси в Херсонському напрямку, на межі нашого району. Але захисники працюють, і завдяки їм ми – у безпеці. .
     Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що дії ворожих сил щодо просування у напрямку Нікополя були зупинені. Наразі військові міцно тримають оборону та не дають ворогу ніяких шансів наблизитися до нашого регіону.
     Віримо, що ворог одержить гідну відсіч, а загарбники вже зовсім скоро полишать нашу Батьківщину!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11