Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко розповів про те, тривожними були вчорашній день і сьогоднішній ранок, але зараз в області спокійно:
     – Ворожих військ на нашій території немає. Дякуємо нашим Збройним Силам, теробороні, поліції.
     Валентин Резніченко звернувся до підприємців та підприємств з проханням повертатися до роботи, щоб разом підтримувати економіку країни.
     Очільник Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що всі кордони області знаходяться під повним контролем ЗСУ. За словами посадовця, ще з перших днів війни разом із головою Дніпропетровської облдержадміністрації Валентином Резніченко та керівником Центру тероборони Дніпра Геннадієм Корбаном було налагоджено потужну логістику на наших дорогах, що дозволяє вантажівкам доставляти товари по всій області:
     – Закликаю не змітати товари з полиць. Всього вдосталь, і вистачить надовго.
      Микола Лукашук звернувся до великого, середнього і малого бізнесу і попрохав повертатися до роботи. Адже саме це стане запорукою подальшого розвитку економіки регіону. Керівник облради порадив очільникам підприємств розробити гнучкі графіки роботи, які будуть зручні для людей.
     Заступник начальника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Володимир Богоніс зазначив, що мешканці нашої області допомагають поліції виявляти диверсантів:
     – Кожного дня затримуємо підозрюваних у диверсіях. Когось підтверджуємо, когось відпускаємо. Більшість виявляємо завдяки пильності наших громадян. Вони бачать чужих людей. Або нетипову поведінку автомобілістів. Які, наприклад, питають, де розташовані блокпости або військові частини. Нібито хочуть відвезти туди допомогу. До нас такі звернення надходять. Ми їх перевіряємо.
     Очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул зазначив, що у місті створено хороший резерв продуктів і медикаментів. Для його подальшого поповнення було збудовано логістику отримання гуманітарної допомоги з Іспанії, США, Великобританії, Чехії і інших країн:
     – Ми задіюємо усі можливі ресурси, щоб забезпечити криворожан і біженців, які прибули в наше місто, продуктами, медикаментами, предметами особистої гігієни і іншим необхідним. У місто вже доставили і гуманітарний вантаж від уряду Чехії — продукти харчування і засобу гігієни для дітей.
     Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко також розповів про те, що прийшла перша гуманітарна допомога з Польщі, і вже скоро почнеться її розподіл.
     Окрім цього, було зазначено, що нашому району нічого не загрожує з напрямку Милового. ЗСУ добре працює, що є запорукою нашої впевненості у тому, що ворожої техніки та окупантів на території району немає.
     Міський голова Покрова Олександр Шаповал наголосив на тому, що ситуація по місту та області – контрольована:
     – Завдяки Збройним силам, теробороні та поліції ніч минула відносно спокійно.
     Керівник міста звернувся до покровчан з проханням своєчасно сплачувати комунальні послуги, що вкрай важливо для безперебійної роботи всіх служб.
     Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що у місті є питання доступності деяких медичних препаратів, але місцева влада працює над розв’язанням цієї проблеми.
     За словами очільника Нікополя, «є інформація про місце перебування ворожих сил біля Нововоронцовки. Але наші військові вже не раз показували, наскільки міцно тримають оборону регіону. Тому віримо в краще».
     Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий зазначив, що мешканці міста учора чули серію вибухів. Це він пояснює тим, що ворог знаходиться поблизу кордонів Дніпропетровщини, і наші Збройні Сили мужньо відбивають спроби пробратися до області. Очільник Зеленодольська також розповів про те, що задля безпеки та недопущення ворога на Дніпропетровщину було зруйновано дамбу у с.Мар’янське. Він попросив не хвилюватися з цього приводу, а також довіряти тільки офіційним джерелам.
     Очільник м.Апостолове Андрій Оса зазначив, що вночі Збройні Сили України та Територіальна оборона здійснили наступальні дії на позиції ворога у напрямку Херсонщини. У результаті противник зазнав великих втрат та відкинутий з кордонів Дніпропетровщини.
     — На жаль, є втрати і зі сторони наших захисників. Вічна слава Героям, які віддали свої життя за наш спокійний ранок!
     Сподіваємося на краще, всім серцем хвилюємося за наших Захисників та молимося за наше мирне небо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11