Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко розповів, що вчорашній день був тривожним, і місто оговтувалося від авіаудару. Комунальники разом з мешканцями будинків, яким завдала шкоди вибухова хвиля, залагоджують пошкоджені двері та закривають плівкою вибиті вікна.
     Очільник області відзвітував про те, що з 14 березня в школах області або продовжаться канікули, або учні перейдуть на онлайн-навчання. Остаточне рішення приймає місцева влада. Також у дистанційному режимі будуть навчатися частина профтехів, коледжів, вишів. Дитсадки поки закриті.
     Очільник Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що зранку 12 березня зенітна ракетна бригада знищила ворожу ракету над Дніпром.
     — Армія агресора несе величезні втрати на землі і програє нашим захисникам, тому ворог атакує з повітря. Але наша ППО відпрацювала оперативно, тому постраждалих серед населення, або ушкодження житлових будинків чи об’єктів інфраструктури немає.
     Окрім цього він розповів, що днями з воєводства Нижня Сілезія (Польща) були отримані три спеціалізовані машини Mercedes Benz 109. Ни них медики здійснюватимуть евакуацію поранених військовослужбовців та цивільних громадян до медзакладів Дніпропетровщини. Автомобілі укомплектовані видатковими матеріалами. Це — транспортні шини, кровоспинні засоби, м’які ноші для переноски постраждалих. А також сортувальні талони, які потрібні для позначення постраждалих за різним ступенем тяжкості отриманого поранення – різнокольорові мітки червоного, жовтого, зеленого, чорного кольорів.
     Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко підбив підсумки тижня. Він зазначив, що протягом цих днів проводилося укріплення оборони, приймали бійців у ТрО:
     – Ми знаємо, якими напрямками рухається ворог. Я дуже вдячний хлопцям з ТрО за те, що вони стоять на захисті кордонів нашого району.
     Євген Євтушенко також закликав мешканців громади вірити виключно офіційним джерелам інформації.
     Міський голова Покрова Олександр Шаповал розповів про те, що місто працює: всі служби виконують свої обов’язки. Він попрохав покровчан не нехтувати своєю безпекою, та у разі спрацьовування сирени — відразу йти до укриття.
     Очільник міста Апостолове Андрій Оса написав про те, що Збройні Сили України та Територіальна оборона не дали ворогу жодної можливості перетнути кордон Дніпропетровщини:
     – Наші позиції укріплені, ми надійно захищені!
     Віримо та молимось за наші Збройні Сили України та всім серцем сподіваємось, що ця весна принесе нам Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11