Покров підтримав МАРАФОН ЄДНАННЯ

Мати-Україно, ти одна у нас!

Хай же мир і дружба поєднають всіх,
І дзвенить дитячий безтурботний сміх.
Нам зоріє доля світла і ясна.
Рідна мати-Батьківщино,
Ти ж у нас одна!

 

(Микола Сингаївський

     Ці символічні рядки цілком можна покласти в основу ідеї Дня єднання України, який ми вперше відзначили, сьогодні, 16-го лютого. Відповідний Указ глава держави Володимир Зеленський видав напередодні, 14 лютого – у противагу загрозі наступу ворога на кордони нашої держави. Святковий марафон на честь консолідації народу проходив синхронно. На всіх територіях країни одночасно підіймали національний стяг та співали Гімн України. Приєднався до державної акції і Покров. 

     16-го лютого на площі ім. І. Сірка зібралися представники влади, військові і просто небайдужі покровчани для того, щоб засвідчити свою відповідальність за долю країни. Підтримку єдиної України під мирним небом демонстрували національною символікою: державні прапори майоріли по всій площі, а найбільший стяг об’єднав десятки містян, які гордо тримали його в руках. Разом з виконавицею Анастасією Бойко-Костіною присутні в унісон заспівали Гімн України. А на згадку про символічну дату сфотографувались біля памʼятника легендарному кошовому отаману – Івану Сірку. 

     На заході був присутній священник української православної церкви Отець Іван із сином Богданом. Кореспонденти «ЗМ» поцікавились його думкою стосовно відзначення Дня єднання:

     – Це – неймовірне свято, тому що ми живемо на своїй землі у вільній незалежній країні. Але ворог хоче захопити нашу територію, і для цього використовує різні «брудні» методи. Українці ж не зазіхають на чужі кордони, а просто хочуть жити в мирі, спокійно працювати, виховувати дітей, навчатися, молитися і товаришувати з іншими державами. Акцією у День єднання ми показали всьому світові, що єдині, що всі ми – за Україну! 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11