Завершальна сесія 2021 року: гордість Покрова, прийняття важливих рішень та привітання

24-го грудня відбулося засідання чергової 16 сесії Покровської міської ради 8 скликання. Як зазвичай, місцеві обранці на чолі з міським головою Олександром Шаповалом, вирішували важливі питання, які стосуються різноманітних сфер життєдіяльності нашого міста.
Покровчани – чемпіони світу!
Але перед тим, як перейти до їхнього розгляду, Олександр Миколайович привітав покровчан – чемпіонів світу з тайського боксу Нікіту Захарченко та Олександра Суховільського, котрі разом зі своїм наставником, заслуженим тренером України Ігорем Мациборко, взяли учать у чемпіонаті світу і вибороли найвищі нагороди – золоті медалі. Окрім цього, Олександра було визнано найкращим спортсменом-тайбоксером серед юніорів.
— Ви – гордість не тільки нашого Покрова, а й всієї України! Ми всі впевнені в тому, що через 7 років, на Олімпіаді, ви також продемонструєте свої неймовірні досягнення та підніметесь на найвищий щабель п’єдесталу! – наголосив Олександр Шаповал, вручаючи чемпіонам та їхньому тренеру подяки за величезний вклад у розвиток спорту.
Ігор Мациборко, в свою чергу, подякував всім, хто підтримував та вболівав за його вихованців.
Робимо рідне місто ще кращим!
Далі депутати почали розглядати питання черги денної. Так одним із ключових для Покрова стало затвердження заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою Покровської міської територіальної громади на 2022 рік. Хочемо докладніше зупинитися на деяких пунктах цього рішення.
Так у 2022 році буде здійснюватися нагляд за зеленими насадженнями. Цей пункт включає: утримання зелених насаджень уздовж вулиць і доріг, на алеях, бульварах, внутрішньоквартальних та прибудинкових територіях, інших об’єктах благоустрою загального користування. Також будуть придбані та висаджені саджанці дерев, кущів, квітів, газонів, добрив, посіяні газонні трави та зелені насадження, завезений ґрунт тощо. Також буде проводитися санітарна обрізка та видалення аварійних та фаутних дерев. Окремо хочеться відзначити, що у наступному році в Покрові буде висаджено 2 тис троян та оформлено 2 100 м 2 квітників. Фінансування всього вищезазначеного складе більше 3,5 млн. грн.
У Покрові й надалі буде проводитись вуличне прибирання території й утримуватися об’єкти та елементи благоустрою, а саме будуть чиститися вулиці від пилу, сміття, снігу, дороги оброблятимуть протиожеледними матеріалами. Також цей пункт включить прибирання сміття в павільйонах, альтанках, навісах на зупинках громадського транспорту, урнах та ін. Слід відзначити, що загальна довжина доріг у місті становить 191,
23 км, а ось площа, яка прибирається влітку – 406 100 м 2 , взимку – 245 400 м 2 . Сума, що буде витрачена, складе 3 млн. 661 тис грн.
Охорона, ремонт, підтримка у робочому та належному стані, закупівля урн, придбання та встановлення обладнання малих архітектурних споруд, елементів парканів, огороджень, автобусних зупинок, дощок для оголошення, лавок, дитячих майданчиків та інші моменти з утримання та ремонту малих архітектурних споруд будуть профінансовані в обсязі 1 млн. 935 тис грн.
Важливим пунктом стало утримання та ремонт мереж зовнішнього освітлення, що представляє собою забезпечення освітлення території територіальної громади міста Покров. Слід відзначити, що протяжність мереж зовнішнього освітлення Покрова складає 203, 6 км, кількість світлоточок – 5 542 одиниці. Ці роботи будуть профінансовані сумою 1 млн. 964 тис грн.
Чимало коштів, а саме 9 млн. 717 тис грн., передбачено на оплату електричної енергії на зовнішнє освітлення територіальної громади міста Покров.
На утримання парків та скверів (парку ім.Б.Мозолевського, парку Гірників, Дендропарку, скверу поблизу КРЦ, скверів «Ювілейний» та «Молодіжний») виділено 4 млн. 120 тис грн.
Утримання та ремонт вулично-дорожньої мережі, в тому числі: придбання та встановлення нових дорожніх знаків та табличок; утримання водоводів доріг; розмітка доріг міста; поточний ремонт дорожніх знаків; виготовлення та монтаж покажчиків на вулицях міста; зимове утримання доріг, тротуарів та ін. профінансовано в розмірі 5 млн. 442 тис грн.
Всі вищеперераховані заходи будуть коштувати громаді 32 млн. 887 тис 600 грн. В цю суму ввійде також заробітна плата з нарахуваннями – 17 млн. 65 тис 284 грн.
Депутати одноголосно підтримали це рішення.
Окрім цього, місцеві обранці розглянули блок земельних питань, внесли зміни до бюджету, а також затвердили штатний розпис працівників КУ «ЦПРПП», КУ Інклюзивно ресурсний центр, структуру та штатну чисельність органів управління міста на 2022 р, план роботи міськради на перше півріччя 2022 року.
На завершення сесії Олександр Шаповал голова подякував депутатам за плідну роботу у 2021 році. Також міський голова Покрова привітав присутніх з прийдешніми святами – Новим роком та Різдвом Христовим та побажав усім міцного здоров’я, щастя, благополуччя і мирного неба.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11