У Покрові обговорювали питання професійно-технічноЇ освіти

    28-го серпня, напередодні нового навчального року, на базі Покровського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів (далі – Центр) було проведено нараду з питань діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Ініціатором таких традиційних передосінніх зборів виступив Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації (далі – департамент), працівники якого і ввійшли до складу президії. Поважних гостей привітно зустрічала директор Центру Наталя Дяченко. Серед запрошених також був представник Покровського гірничо-збагачувального комбінату – начальник Відділу кадрів та навчання Олександр Галанін.

     Більше 60 учасників наради комфортно розмістилися у презентаційній залі Центру. Саме вона стала осередком обговорення пріоритетів, завдань та намірів розвитку і вдосконалення професійно-технічної освіти на Дніпропетровщині. Вступне слово було надано заступнику директора департаменту Антону Демурі. Він акцентував на підвищенні внутрішньої системи забезпечення якості професійно-технічної освіти, яка має відповідати сучасним вимогам і стандартам, забезпечувати державне замовлення на підготовку кадрів в обсязі 880 осіб, регіональне – 8316 осіб.

     Покровський Центр ставили у приклад іншим, як заклад із ґрунтовною матеріально-технічною базою, високим рівнем теоретичного та практичного навчання. Це твердження у своїй доповіді тільки доповнила Наталя Дяченко. Директор Центру підкреслила, що їхній заклад у більшості напрямків орієнтований на підготовку кадрів для містоутворюючого підприємства – Покровського ГЗК. На базі комбінату учні мають змогу проходити практичне навчання за такими професіями: “Електрогазозварник. Машиніст екскаватора”, «Електрогазозварник. Електрогазозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах», «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, електрогазозварник, стропальник», «Кухар, кондитер». Наразі вже 48 майбутніх фахівців розподілені по різним підрозділам для здобуття такого безцінного практичного досвіду у новому навчальному році. До речі, виробнича практика на комбінаті оплачується, що є стимулюючим фактором для учнів та фінансовою підтримкою для навчального закладу.

      У 2021-2022 році у стінах Центру навчатиметься 125 осіб, але набір триватиме до 1 жовтня.
      Кого зацікавила тема професійно-технічної освіти – докладніше про це читайте у №29 “ЗМ”. Буде більше інформації про тісну багаторічну співпрацю Покровського ГЗК та Центру, заслужені нагороди і думку компетентних спеціалістів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11