Покров долучився до Всеукраїнського забігу на честь пам’яті героїв АТО

     Цього року минає 7-ма річниця Іловайської трагедії, внаслідок якої Україна зазнала страшних втрат під час АТО. Саме до цієї дати щорічно, починаючи з 2018-го, в кінці серпня проходить Всеукраїнський патріотичний забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України” на знак ушанування пам’яті полеглих захисників України. В суботу, 28 серпня, до патріотичної акції вперше долучилося і наше місто.

     З 9 години ранку покровчани різного віку та статусу з патріотичною символікою і гарним настроєм збиралися біля фонтану у мальовничому парку ім. Б. Мозолевського. Головними серед учасників були, звісно ж, захисники – побратими тих, хто віддав своє життя за наше мирне небо. Їх підтримали представники влади, містоутворюючого підприємства – Покровського ГЗК, вихованці КДЮСШ “Манганіт” та інших спортивних осередків, на чолі зі своїми наставниками, школярі та підприємці і цілі родини небайдужих жителів. Всього ця важлива подія об’єднала 270 поровчан, які гордо вийшли на старт у футболках з іменами наших загиблих земляків. Дмитро Стрілець, Олександр Ісаєнко, Олександр Мокієнко, Олег Кравченко – борці за Незалежність, небесний спокій яких вшанували хвилиною мовчання.

     Після офіційної частини серйозно налаштовані учасники взялися завзято долати обрану дистанцію. Деякі з них продовжували бігти, доки вистачало сили.

      Отже, найвитривалішими легкоатлетами стали Роман Губа та Андрій Стулій, найспритнішим – Роман Швець, наймолодшим — 2-річний Ярослав Захарченко, найповажнішою — 83-річна Галина Кукушкіна. Всі вони були нагороджені грамотами міського голови у своїх номінаціях, але не це було головним… А те, що патріотична акція об’єднала містян у бажанні підтримати родини загиблих героїв, підтвердити своє прагнення до миру, територіальної цілісності нашої єдиної та неподільної України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11