5 червня, Дніпропетровщина: вартові неба відбили нічну атаку шахедами, під ударом – Криворіжжя та Нікопольщина

Вночі російські війська атакували Дніпропетровщину шахедами. Оборонці неба приземлили в області 4 ворожі дрони: два – у Криворізькому районі, й по одному – на Нікопольщині та поблизу Дніпра. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, окупанти не полишають у спокої Нікополь. По райцентру агресор цілив ввечері, 4 червня, а сьогодні зранку продовжив свій терор.

По місту окупанти били дронами-камікадзе. Обстріляли його і з важкої артилерії. Люди не постраждали. Пошкоджений інфраструктурний об’єкт, 5 приватних будинків, 3 господарські споруди, лінія електропередач. Інші наслідки уточнюються, доповів посадовець.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що за день, 4 червня, росіяни здійснили 15 атак на Нікопольщину! Для цього використовували дрони-камікадзе та відкривали вогонь з артилерії. Під ударом опинився сам Нікополь, Покровська сільська та Мирівська громади. Пошкоджено агрофірму та обʼєкти інфраструктури.

Крім того, російські війська завдали ракетного удару по Криворіжжю.

69-річний чоловік отримав осколкові поранення ніг. Лікуватиметься вдома. Через атаку пошкоджена приватна оселя. В інших громадах області день минув спокійно, розповів керівник облради.

Також противник скерував на нашу область безпілотник. Його збили в Криворізькому районі вартові неба з ПвК «Південь».

Дякую силам ППО за цілодобовий захист! наголосив Микола Васильович.

Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко, звернув увагу громадян на те, що останнім часом росіяни здійснюють комбіновані атаки на прибережні населені пункти.

Під час атаки фпв-камікадзе додатково застосовують ствольну артилерію, і навпаки під час обстрілу зі ствольної артилерії можуть додатково застосувати фпв-камікадзе. Прошу врахувати цю обставину під час тривоги. Вдень прошу вас дослухатись попереджень про небезпеку, закликав начальник РВА.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11