Мережею шириться чергова хвиля ворожої ІПСО: нібито конфлікти військових з цивільними

На тимчасово окупованих територіях (ТОТ) окупанти знімають відеоролики з метою дискредитації українських військових. На постановчих відео росіяни підступно застосовують такі типові елементи: люди в українському однострої, а також у формі Національної поліції вступають в конфлікти з «місцевими жителями». Ворожі підрозділи інформаційних операцій запускають цей контент у соцмережі, де він активно шириться. Про такий метод ворожої пропаганди повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

Імітуються побиття, в кадрах присутні мікроавтобуси та автомобілі з чорними номерами, а також авто з українськими номерами різних регіонів реєстрації. Використовуються нейтральні локації, які важко визначити. Одночасно з цим, самі відео поширюються у поганій якості – це також імітація «природності», – зазначають військові.

За їхніми спостереженнями, противник удосконалює свої навички маніпуляції громадянами. До прикладу, раніше ворожі фахівці використовували більш професійний монтаж, але їм не вдавалося досягати очікуваного результату.

Також останнім часом у мережі зʼявилося декілька фейкових відео, на яких псевдо військовослужбовці ТЦК нібито вживають спиртні напої, наркотики у закладах харчування та в супроводі жінок. Подібні пости набули значного поширення.

Підкреслюємо, що усі справжні ситуації, які мають місце – ретельно вивчаються, проводяться необхідні службові перевірки, а громадськість інформується у встановленому порядку. Проте ми зобов’язані повідомляти, коли високим статусом військовослужбовців ЗСУ маніпулює ворог. Закликаємо відповідально ставитись до будь-яких підозрілих відео. І тоді противник не досягне мети в своїх інформаційних акціях, акцентують у Сухопутних військах ЗСУ.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11