24 серпня, День Незалежності, Дніпропетровщина: ворог «привітав» регіон зі святом, скерувавши ракети на обласний центр

Дніпро атакований російськими ракетами. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак доповів, що вночі у Дніпрі пролунали потужні вибухи:
– Ворог вдарив по місту ракетами. Одну з них збили захисники з Повітряного командування «Схід». Але є й влучання.
Так руйнувань зазнав транспортний об’єкт. Постраждали 7 людей – троє чоловіків та четверо жінок, віком від 32 до 55 років. Здебільшого у них рвані рани та осколкові поранення. Шістьох госпіталізували в стані середньої тяжкості.
Пошкоджені також з десяток об’єктів. Серед них: банк, заправка, готель, агрофірма, виробництво меблів, адмінбудівля. Понівечені 15 кіосків.
А ще – два житлові будинки, 3 автобуси та кілька авто, контактна тролейбусна мережа, водо- і газогони.
Інформація щодо руйнувань ще уточнюється.

 

Загарбники вкотре обстріляли Нікопольщину. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора протягом дня окупанти двічі атакували Нікопольський район. Били з артилерії по Марганецькій громаді. На щастя, без руйнувань та постраждалих.

Все добре, але варто бути обережними. Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що ніч в громадах району минула без обстрілів та надзвичайних ситуацій. Та вже зранку окупанти нагадали про себе декількома залпами гармат в бік Нікополя та отримали у відповідь.
Сьогодні прошу мешканців прибережних населених пунктів за можливості перебувати вдома та уникати відкритої місцевості, – закликав Євген Вячеславович.

Місто допомагає людям та готується до зими. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під контролем ЗСУ:
– За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали понад 1 тис. 400 вогневих завдань. За добу втрати ворога вбитими склали 67 окупантів, пораненими – 137. Зокрема знищено 1 танк, 4 ББМ, 3 артилерійські системи та міномети, 1 РСЗВ, 2 ПТРК, 2 БпЛА, 11 одиниць автомобільної та 2 – спеціальної техніки. Також було знищено 9 складів боєприпасів та 3 інших важливих об’єкти противника..
За словами Олександра Юрійовича, у самому Кривому Розі стабільно працює вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи. Триває надання допомоги родинам, чиї будинки постраждали після останнього ракетного удару окупантів по місту.
Також продовжується реалізація проєкту з підвищення енергоефективності будівель закладів освіти у місті.
Шановні земляки, ще раз нагадую, що ми воюємо проти підлого противника. У будь-який день від окупантів можна чекати чого завгодно. Загроза застосування ворогом ракет і БпЛА по всій території України, на жаль, зберігається високою. Бережіть себе та своїх близьких, – закликав Олександр Вілкул.

У цей святковий день, День незалежності України, попри всі намагання окупантів зламати нас, не піддаємося! Віримо, що вистоїмо та одного дня зустрінемо Переможний світанок! Дякуємо нашим мужнім ЗСУ, що наполегливо наближають цю визначну мить!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11