Марафон Героїв до Дня незалежності України! Україна – єдина і неподільна, Перемога за нами!

     24-го серпня Україна відзначає 32-й День Незалежності. Тернистий шлях до здобуття свободи український народ прокладав протягом багатьох століть. Але і зараз право на життя у вільній державі українці змушені доводити у військовому протистоянні з російськими окупантами. Вже другий рік поспіль головне свято країни проходить у стані повномасштабної війни.

      До бою з агресором стали й наші колеги, які тепер зі зброєю в руках з честю боронять суверенітет та територіальну цілісність країни. Загартовані воєнними випробуваннями на фронті, наші Захисники, як ніхто, знають справжню ціну Незалежності та продовжують героїчно виборювати мирне та вільне майбутнє для кожного з нас.

      У знакове для України свято наші колеги-Захисники вітають українців, дарують теплі слова та щирі побажання.

«Бажаю кожному любити свою країну, бо вона у нас одна», – Олександр Руденко, Захисник Маріуполя

      Справжній патріот, відданий своєму народу та країні, Олександр Руденко – один із Захисників Маріуполя. А за цивільного життя – машиніст бульдозера в кар’єрі колони КДТ Автотранспортного цеху.

      Вважаємо, що такі мудрі слова, які ми почули з вуст Захисника, є пророчими. Адже ми захищаємо своє і саме любов до Батьківщини є запорукою прийдешньої Перемоги.

      Олександр Руденко став на захист країни з самого початку російської агресії у 2014 році. У зоні АТО разом з побратимами перебував у складі 20-го окремого мотопіхотного батальйону територіальної оборони «Дніпропетровськ». Воїни брали участь у запеклих боях за Маріуполь, Дружківку, Добропілля, Піски та Мар’їнку на Донецькому напрямку. У 2019 році Захисник, після нетривалого періоду цивільного життя, вирушив до Слов’яносербська Луганської області, де прослужив півроку. За вірну службу Батьківщині Олександр Руденко був нагороджений Відзнакою Президента України, отримав медалі: «За вільну Луганщину», «Учасник АТО», нагрудні знаки: «Ветеран війни», «Захисник Вітчизни».

      За півроку до початку повномасштабного вторгнення наш колега підписав третій контракт із ЗСУ, бо вважав, що так зможе захистити своїх рідних.

     Олександр продовжив запеклу боротьбу із російськими окупантами за рідну землю і після повномасштабної війни. Рік тому потрапив у ворожий полон разом з іншими Захисниками Азовсталі. І лише 6-го липня, коли між Україною і росією відбувся черговий обмін полоненими, наш Герой нарешті повернувся додому. Тут його з нетерпінням чекала дружина Олена, сини – Максим та Руслан, а також всі друзі, знайомі і близькі люди.

      У День незалежності Олександр адресує нам такі побажання:

      – Україні бажаю процвітання, українцям – любити свою державу, бо вона у нас єдина!

Євген Журавель: «Бажаю нашій неньці – Перемоги, миру та безпеки»

      Євген Журавель – вартовий неба, що захищає Україну від атак з повітря. Його цивільна професія – електрогазозварник Служби по ремонту обладнання Чкаловської збагачувальної фабрики.

      Євгена мобілізували до лав Національної гвардії України на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, 23 березня 2022 року. Наш Захисник знаходиться у складі ротної групи, що прикриває повітряний простір Києва. Коли вирушав на фронт, його дружина Оксана була вагітна. Як розповідає Євген, він понад усе прагнув захистити своїх рідних, робить це і зараз. Дев’ять місяців тому у подружжя народився син Богдан, якого татусь за цей час бачив лише двічі. І хоча зараз у щасливого батька немає можливості бути поряд, прекрасна родина додає воїну мотивації здобути Перемогу, щоб подарувати сину мирне і безпечне майбутнє у вільній Україні. За це бореться наш мужній нацгвардієць та адресує такі побажання Україні:

     – День незалежності – найголовніше державне свято! Бажаємо нашій неньці Перемоги, миру та безпеки. Процвітання та розвитку. Реалізації реформ. Розвитку освіти та культури. Європейської інтеграції.

Сергій Піковський: «Бажаю всім нам в цей непростий час залишатися вірними своїй країні»

      Сергій Піковський навідник танку, 82-ї окремої десантно-штурмової бригади. У цивільному житті наш колега обіймає посаду машиніста автогрейдера Колони спецтехніки АТЦ. До лав ЗСУ Сергій був мобілізований у жовтні минулого року. Пройшовши військові навчання у Великій Британії, нині захищає країну від російського агресора. Воїна підтримує його прекрасна родина дружина Марина, сини Артем та Олексій.

     – Вітаю колектив комбінату із головним святом – Днем Незалежності України! Хочу побажати всім нам в цей непростий час залишатися вірними своїй країні, мужності та наснаги у подоланні всіх негараздів, які принесла нам сусідня недокраїна. Цей день є символом нашої боротьби за свободу. Хочу подякувати всім працівникам за допомогу воїнам ЗСУ, й усім небайдужим людям, адже ця допомога є дуже важливою! Лише об’єднавшись, ми переможемо. Мирного неба! Слава Україні! наголосив Сергій.

Володимир Сивокінь: «Бажаю кожній родині в Україні мирного неба, непохитної віри, сімейного затишку та щасливого майбутнього у вільній процвітаючій країні»

      Старший сержант Володимир Сивокінь, а до війни машиніст бульдозера Цеху з переробки шламів, боронить рубежі рідної Дніпропетровщини у складі 783 бригади охорони Державної спеціальної служби транспорту.

      Нашого колегу призвали у військо 25 липня 2022-го. Протягом року він проходив службу на Запорізькому напрямку, а нині виконує свій військовий обовʼязок на території нашої області. Про особливе свято в умовах війни говорить так:

      – 24 серпня, День незалежності України, сьогодні ми не просто відзначаємо, ми його виборюємо! Наразі країна йде тернистим, але усвідомленим шляхом затвердження єдиної нації, бореться не тільки за власну ідентичність, але й за право існування.

     А надихає Захисника на боротьбу те, що вдома на нього чекають найдорожчі дружина Олена (провідний інженер Відділу обладнання Покровського ГЗК) та троє діточок Дмитро, Дар’я і Володимир.

      Сповнений любові до своїх рідних і Батьківщини, Захисник так вітає Україну зі святом:

     – Зі святом Незалежності! Бажаю кожній родині в Україні мирного неба, непохитної віри, сімейного затишку та щасливого майбутнього у вільній процвітаючій країні. Бажаю завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє. Хай кожен герой повернеться додому з переконанням у тому, що Україна понад усе!

      Приємно чути з вуст наших Героїв такі теплі та щирі слова. З вірою у Перемогу бажаємо всім українським родинам щасливого воззʼєднання. Дякуємо «Воїнам Добра» за мужність, рішучість та незламну силу духу. Завдяки вам, наші Захисники, буде вільною рідна Україна! З Днем Незалежності, наші непереможні лицарі!

Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11