Оперативно від Генштабу

Ворог все ще має наступальний потенціал

      * На Донеччині напрямку основні зусилля ворога зосереджені на веденні бойових дій на Лисичанському та Бахмутському напрямках з метою оточення міста Лисичанськ.

      * На Лисичанському напрямку ворог продовжує наступ у напрямку Вовчоярівка -Верхньокамʼянка.

     * На Бахмутському напрямку веде наступ у напрямках Мідна Руда-Клинове. Має частковий успіх, закріплюється у північній частині Клинового та поблизу траси Е-40 (у районі Вуглегірської ТЕС). З метою збереження темпу наступу на зазначеному напрямку окупанти посилили угруповання однією батальйонною тактичною групою.

      * На Слов’янському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на веденні штурмових дій з метою виходу на рубіж Богородичне-Краснопілля і створення умов для подальшого наступу на Барвінкове та Слов’янськ.

      Здійснював обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Маяки та Серебрянка.

     У рамках логістичного забезпечення та комплектування військ, що зазнали втрат, противник перемістив до визначених районів озброєння та військову техніку.

      * На Новопавлівський напрямок окупанти перемістили до двох батальйонних тактичних груп.

      * На Криворізькому напрямку ворог, з метою посилення своїх підрозділів, перемістив у визначений район до однієї батальйонної тактичної групи.

Рашисти намагаються стримати контрнаступ наших військ

      * На Південнобузькому та Таврійському напрямках підрозділи загарбників основні зусилля зосереджують на утриманні раніше зайнятих рубежів, недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

      * На Миколаївському напрямку, з метою прикриття районів зосередження озброєння та військової техніки, агресор додатково розгорнув зенітну ракетну батарею С-300ВМ.

      * На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування підрозділів Сил оборони України та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

Окупанти продовжують здійснювати терор

      * На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати на території Брянської та Курської областей до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій і підрозділів повітряно-десантних військ. Агресор обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

      З метою вогневого ураження прикордонних районів Сумської області відзначено розгортання реактивних систем залпового вогню “Град” в безпосередній близькості до державного кордону України.

      * На Харківському напрямку підрозділи противника зосереджують основні зусилля на утриманні раніше зайнятих позицій. З метою уточнення положення наших військ ворог провів повітряну розвідку в районах населених пунктів Циркуни, Кутузівка.

      * В акваторії Чорного моря у готовності до застосування ракетного озброєння перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. В північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту російської федерації продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій та веде розвідку.

      Вчора, 28 червня 2022 року, близько 17.30, російські окупанти завдали удару крилатими ракетами морського базування «Калібр» з акваторії Чорного моря. 6 ракет рашистів було спрямовано по місту Дніпро.

     На щастя, підрозділами зенітних ракетних військ Повітряне командування «Схід» Повітряних Сил ЗСУ збито 4 ракети ворога.

Брязкання зброєю в білорусі

      * На Волинському та Поліському напрямках триває перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь. За наявною інформацією, на період з 28 червня по 16 липня поточного року у Гомельській області сплановано проведення зборів з військовозобов’язаними. За планами зборів, будуть відпрацьовані питання формування окремих стрілецьких батальйонів територіальних військ, проведення бойового злагодження, а також організація охорони та оборони об’єктів.

     Зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах України з території республіки білорусь.

Завдання ЗСУ- ліквідація військової загрози з боку росії шляхом нанесення точних ударів

      Наші літаки та гелікоптери продовжують завдавати авіаційних ударів по скупченнях живої сили та військової техніки противника. Окупанти і далі зазнають значних втрат у боях із Силами оборони України. За добу знищено:

    • особового складу – 200 осіб,
    • танків ‒ 5,
    • бойових броньованих машин ‒ 16,
    • артилерійських систем – 3,
    • РСЗВ – 3,
    • засоби ППО – 1,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4,
    • автомобільної техніки та автоцистерн – 9.

https://www.youtube.com/watch?v=fUN877du470

     Продовжуємо надихатися успіхами наших мужніх Захисників і бути їхнім надійним тилом. Тримаємо економічний фронт і допомагаємо армії. Разом ми — сила, яку не зможе здолати найагресивніший ворог. Україна Переможе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11