29 ЧЕРВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ФАТАЛЬНІ НАСЛІДКИ МАСОВАНОЇ РАКЕТНОЇ АТАКИ ПО ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ, ЗАГИБЕЛЬ ЗЕМЛЯКА, ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ ТА ЗАКЛИКИ ПРО ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ

Ранок починаємо із сумних звістокМіський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив про ще одну втрату нашого земляка – 56-річного Героя ТАРАСОВА Олександра – рядового, водія-радіотелефоніста стрілецького батальйону. Наш Захисник поліг у боях з рашистами на Харківщині.– Віддав життя за Україну, за її мирне та незалежне майбутнє. Співчуття рідним. Вічна пам’ять Герою, – написав очільник міста.Наш колектив також висловлює щирі співчуття родині загиблого. Доземний уклін та вічна шана Герою…Прощання з ТАРАСОВИМ Олександром відбудеться завтра, 30 червня, о 10.00 на бульварі Шевченка.

Ще одну сумну новину повідомив Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резінченко:

– У Дніпрі внаслідок вчорашніх «прильотів» зруйнована залізнична інфраструктура і промислове підприємство. Окрім того, загоряння трапилося в компанії з ремонту автомобілів. На місці ударів працювали рятувальники. Буквально зранку з’ясувалося, що під завалами автотранспортного підприємства, в яке влучила ворожа ракета, знайдено загиблих чоловіка і жінку. Люди опинилися у самому епіцентрі вибуху. Вони не були військовими, у них не було зброї. Це було мирне підприємство, на якому працювали мирні люди. Фахівці виявили на місці «прильоту» уламки ракети «Калібр.

Окрім того, станом на ранок з’явилася інформація про те, що внаслідок вчорашньої ворожої повітряної атаки на Дніпро семеро людей отримали поранення. Серед них і 6-річний хлопчик. Його зачепило скло від розбитої вибухом шибки.Як акцентував посадовець, двоє людей отримують медичну допомогу у лікарні, п’ятеро — лікуються вдома.

Рашисти не залишають область у спокої. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністраціїдодав, що вчора наша область була піддана масованій ворожій атаці – агресор спрямував на нас 6 ракет! Чотири з них були збиті нашими військовими над Дніпром та над Синельниківським районом. Вночі не було спокою і Криворізькому району:– Ворог кілька разів вдарив з артилерії по двох громадах, що на Криворіжжі – Зеленодольській та Широківській. Люди, на щастя, не постраждали. У Великій Костромці зачепило лінію електропередач, що призвело до того, що у селі частково зникло світло. Наразі енергетики не можуть розпочати роботу через підвищену небезпеку.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповнив попередню інформацію, зазначивши, що одна з ракет, яка була випущена по Дніпру та влучила у будівлю автотранспортного підприємства, зруйнувала прилеглу територію та пошкодила майже три з половиною десятки автомобілів. Окрім цього, зруйновані три бокси, декілька одноповерхових будівель та ангар. Що до другої ракети, то вона потрапила на територію промислового підприємства та спричинила руйнування будівель.Знову від обстрілів потерпає КриворіжжяЯк зазначив посадовець, окрім ракетних обстрілів, вдень окупанти зі ствольної артилерії вдарили по Криворізькому району:– Влучили по Зеленодольську і по Великій Костромці. Є один постраждалий чоловік, який дістав осколкові поранення ноги. Також російські окупаційні війська вдарили по території Криворізької ТЕС, яка знаходиться в Зеленодольську. Наслідки з‘ясовуються.Микола Васильович впевнений, що, не дивлячись на весь той жах, який чинять окупанти на нашій рідній землі, Україна обов‘язково вистоїть. І обов’язково Переможе!

Не ігноруємо сирену та уникаємо скупчення людей. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко написав про те, що доба в районі минула без надзвичайних ситуацій. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.У зв’язку зі збільшенням кількості обстрілів по території України та області, очільник військової адміністрації закликав мешканців району не ігнорувати сигнали повітряної тривоги й уникати місць скупчень людей.– Допомагаємо одне одному, допомагаємо ЗСУ, зберігаємо спокій та віру в нашу Перемогу! – відзначив посадовець. Ситуація напружена, але Перемога однозначно буде за нами. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що завдяки мужності та вмілим діям наших військових ситуація на Криворізькому напрямку фронту хоч і зберігається дуже напруженою, але перебуває під повним контролем Збройних Сил України:– Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. Зіткнувшись з добре організованими діями наших підрозділів, які вже більше чотирьох місяців не просто обороняються, а й проводять успішні наступальні операції, окупанти все більше посилюють обстріли по всій лінії зіткнення.Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та Збройними силами України. Працюють усі органи влади, соціальні установи, комунальні підприємства. Місто живе.

За словами посадовця, Кривий Ріг, як одна велика команда, працює для Перемоги, кожний на своєму місці:– Я вже не вперше зустрічаюся з людьми, які разом із Військовою адміністрацією міста працюють над зміцненням оборони, допомагають військовослужбовцям, підтримують переселенців. Це –працівники органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій міста, освіти та культури, підприємці та волонтери, які об’єдналися у боротьбі проти агресора. Величезна всім подяка! Працюємо далі. Найголовніше – наші військові і переселенці, містяни, хто цього потребує, – реально відчувають нашу підтримку.Разом з тим, Олександр Вілкул попросив всіх не забувати, що йде війна і вона зовсім поряд. Те, що місто зараз живе майже мирним життям – це титанічна робота та подвиг ЗСУ, Нацгвардії і Тероборони. Не втомлюємося їм дякувати за це!Разом наближаємо Перемогу! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що ніч у громаді минула неспокійно – під ворожі обстріли потрапило с.Велика Костромка. На щастя, люди не постраждали.Також було сказано про те, що ворог на території громади відсутній, а кордони Дніпропетровщини – під надійним захистом ЗСУ.– Працюємо далі, кожен на своєму фронті, але всі разом –для Перемоги України! Віримо і підтримуємо ЗСУ! – закликав Дмитро Невеселий. Підтримуємо кожне слово, віримо, що зуміємо вистояти, вигнати окупантів з рідної землі та знову повернутися до мирного життя, розбудовуватимемо нашу Україну! Величезна подяка Захисникам, які щомиті, ризикуючи життям, стоять на варті нашого спокою! Ви – найкращі! Наближаємо Перемогу разом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11