Оперативно від Генштабу нескорених ЗСУ

     Сто діб триває героїчне протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Небезпечні ділянки фронту

      * На Волинському та Поліському напрямках основні зусилля збройних сил республіки білорусь зосереджені на посиленні охорони державного кордону. Одночасно відбувається ротація підрозділів спецпризначення в прикордонних з Україною районах.

      * На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив. Завдав ракетного удару по об’єктах цивільної інфраструктури в районі Гудового Сумської області. Також на Сумщині ворог обстріляв райони населених пунктів Бачівськ, Ходине і Славгород.

      * На Харківському напрямку противник зосереджує основні зусилля на стримуванні дій Сил оборони України. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Башкіровка, Моспіно, Руська Лозова, Печеніги та Михайлівка. Завдав авіаційних ударів поблизу Нового.

Навала рашистів триває

      * На Слобожанському напрямку противник продовжує підготовку до наступу. Поповнює запаси матеріальних засобів, озброєння і техніки з території російської федерації. З метою зниження наступального потенціалу наших військ здійснює вогневе ураження із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

      * На Слов’янському напрямку ворог концентрується, зокрема, на інженерному обладнанні позицій. Обстріли цивільної інфраструктури фіксувалися в районах Дібрівного, Курульки, Вірнопілля, Червоної Поляни та інших. Поблизу Довгенького ворог завдав авіаударів силами армійської авіації. Проводив штурмові дії в районах населених пунктів Богородичне та Долина, успіху не мав, відійшов.

      * На Донецькому напрямку російські окупанти продовжують артилерійські обстріли по всій лінії зіткнення.

      * На Лиманському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Ярова, Щурове, Старий Караван і Райгородок. Проводив штурмові дії поблизу Студенка, бої тривають.

      * На Сєвєродонецькому напрямку російські загарбники продовжують обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Борівське, Устинівка і Лисичанськ. Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів неподалік Мирної Долини. Крім того, в районі Метьолкіного та Білогорівки рашисти намагались вести штурмові дії, але зазнали втрат, відійшли.

      * На Бахмутському напрямку ворог здійснює обстріли в районах населених пунктів Покровське, Нью-Йорк, Золоте, Комишуваха, Миколаївка, Берестове, Білогорівка та Врубівка.

      * Силами штурмової та армійської авіації ворог завдав авіаударів по інфраструктурі неподалік Відродження, Ротів, Новолуганського і Доломітного.

     * На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кам’янка, Веселе, Мар’їнка, Новомихайлівка, Авдіївка, Піски, Золота Нива. Силами окремих підрозділів та диверсійно-розвідувальних груп намагався вступати у бойові зіткнення та вести штурмові дії поблизу Красногорівки та Полтавки. Успіху не мав, відійшов на попередні позиції.

      * На Південнобузькому напрямку протягом доби ворог, застосував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Кавказ, Лепетиха, Дмитрівка, Осокорівка, Благодійне, Степова Долина. На окремих ділянках Криворізького напрямку противник активізував повітряну розвідку та намагався провести штурмові дії. Отримав відсіч і відійшов.

Відповідь незламних ЗСУ

      * Окремі підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії 8 загальновійськової армії рф на Попаснянському напрямку зазнали значних втрат, щонайменше 50% особового складу, озброєння та техніки.

      * Особовий склад противника деморалізований, що обумовлено постійним переносом термінів їх ротації. Це призводить до відмов особового складу від участі в бойових діях.

      * За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 5 атак ворога, знищено 5 танків, 3 артилерійських системи, 2 бойові броньовані машини.

      * Підрозділи протиповітряної оборони збили 3 БПлА типу “Орлан-10”. На інших напрямках російські окупанти теж зазнали відчутних втрат.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/331331722513246

https://www.youtube.com/watch?v=8Ey2MxrnYng&fbclid=IwAR1OGvFY-PLY4pPpUxUZPCGMgq_yY0NXKgMwcfPyAwlF7-0doWzBRi0-uOU

     Фатальною помилкою рашистів стало вторгнення на територію суверенної України. Вони навіть не уявляли, що мають справу зі справжніми Героями, мужнім воїнами, які завжди були і ніколи не переведуться в Україні. Нащадки славних козаків є носіями волелюбного духу, незламності та готовності боротися за Батьківщину до останнього подиху. Про надзвичайну відвагу, кмітливість та досконале володіння навичками військового мистецтва українців ходять легенди, а тепер в цьому переконався весь світ.

      Пишаємось, безмежно дякуємо і чекаємо вдома Непереможних Захисників України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11