100 ДНІВ НЕЗЛАМНОСТІ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ: ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ПО ОБЛАСТІ НА 3 ЧЕРВНЯ

Знову під обстріли потрапив Криворізький район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що сьогоднішні ніч та ранок минули набагато спокійніше, ніж вчорашній вечір:
– Ворог не припиняє обстрілів. Під приціл ворожої артилерії знову потрапила Зеленодольська громада. На щастя, без постраждалих. А ось вчора рашисти, використовуючи системи залпового вогню, кілька разів вдарили по с. Мар’янське, цілеспрямовано знищуючи населений пункт. Один снаряд потрапив у будинок, в результаті чого двоє дітей разом з їхньою мамою отримали поранення. Окрім цього, зруйновані два будинки, ще декілька пошкоджені. Газопровід та електромережі виведені з ладу. Але вже зранку фахівці почали їх відновлювати.
Валентин Резніченко також розказав, що попри війну в області відновлюєтьсядорожня інфраструктура. За словами посадовця, решетилівську трасу зводили кілька років. Планували зробити 60 км. Та ворог поставив плани на паузу, але рашистам не вдалось їх зруйнувати. Вчора, попри складну ситуацію, був відкритий рух новою ділянкою дороги у напрямку Києва:
– Це майже 30 кілометрів сучасної траси з розв’язками, з’їздами, тунелями. Вона прямує від Дніпра до мосту через канал Дніпро-Донбас. Тепер швидше їхатимуть автомобілі «швидкої допомоги», вантажівки з гуманітарною допомогою, автівки, які евакуюють людей.
Валентин Резніченко запевнив, що після Перемоги траса обов’язково буде добудована.
Гідна відсіч та стриманий ранковий спокій у громадахГолова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що крім зазначених територій, вчора ворог обстріляв іПокровську громаду у Синельниківському районі: біля одного з населених пунктів вибухнув касетний боєприпас. Жертв, руйнувань немає. На місці рятувальники виявили близько 40 сучасних касетних бойових елементів від снаряду реактивної системи залпового вогню. Днями піротехніки мають їх знищити.
За межами одного із сіл Криворіжжявиявлено ворожий артилерійський снаряд, і ще один –від «Урагану».
Ввечері ворог поцілив снарядами по території Апостолівської громади, вночі – по Зеленодольській, без руйнувань та постраждалих.
– Після вчорашніх обстрілів та негоди в декількох прикордонних селах Криворізького району зникло електропостачання. Подяка працівникам ДТЕК, які вже частково його відновили. Роботи тривають, – додав посадовець.
За словами очільника облради, на деяких ділянках Криворізького напрямку окупанти активізували ведення повітряної розвідки та намагалися проводити штурмові дії. Але отримали від наших Захисників відсіч й відступили на зайняті раніше позиції.
– Станом на ранококупаційних військ на Дніпропетровщині немає. Ситуація контрольована, в громадах області все спокійно, – резюмував Микола Лукашук.
Подяка волонтерам. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що доба в районі минула спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.
Він також подякував волонтерам Нікопольщини та міжнародним благодійникам за їхню невтомну працю задля допомоги нашим Захисникам та людям, що були змушені тікати від війни, залишивши свої домівки:
– Вчора, разом з організацією «Благодійний фонд «Долоні допомоги Нікопольщини» та всесвітньою організацією World Central Kitchen,ми знову відвідали переселенців Мирівської громади. Привезли їх гуманітарну допомогу. Будемо й надалі підтримувати людей, всім серцем сподіваючись на те, що ми скоро Переможемо!
Ситуація напружена, але контрольована. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що ситуація на цьому напрямку залишається напруженою, але повністю контролюється ЗСУ:
– Наші військові частини успішно ведуть бойові дії на дальньому периметрі. Ми довели, що вміємо не тільки ефективно захищатися, але й не менш ефективно нищити ворога. Саме тому окупанти продовжують втрачати живу силу та техніку. За офіційним повідомленням Генштабу, на Криворізькому напрямку ворог був змушений перейти до оборони на непідготовлених рубежах. При цьому рашисти продовжують знищувати транспортну інфраструктуру.
Олександр Вілкул додав, що тривають роботи з укріплення оборони міста. За його словами, загальна оцінка побудованих фортифікацій Кривого Рогу – висока. Також місто продовжує забезпечувати військових технікою, будматеріалами та всім необхідним. Посадовець подякував бульдозеристам, екскаваторникам, електрикам, медикам та людям інших мирних професій, які працюють зараз буквально на передовій, за їхній вклад у нашу Перемогу
Наостанок очільник військової адміністрації повідомив, що станом на ранок з 10 населених пунктів Криворізького району, в яких через грозу зникло освітлення, 6 – вже підключені до системи електромереж, у 4 ще працюють енергетики.
 
Як бачимо, війна триває, і від неї страждають, перш за все, мирні люди. Але наші мужні Захисники продовжують бити ворога, відповідаючи за всі військові злочини, які він чинить на нашій землі. Віримо, що зуміємо вистояти та вигнати окупантів з України! Знаємо, що все буде 100% Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11