Комбінат не залишається осторонь від забезпечення обороноздатності нашого регіону

     Саме ці та інші актуальні питання обговорив із начальниками структурних підрозділів Голова правління підприємства Сергій Шуваєв під час оперативної наради. Ключові питання порядку денного були такими: допомога Збройним Силам України, виконання виробничих завдань, збереження життя та здоров’я кожного працівника нашого трудового колективу.
     Виробництво. Сергій Павлович зазначив, що наразі перед нашим комбінатом стоять серйозні виробничі завдання, які ми маємо виконувати:
     – Всі підрозділи підприємства працюють над виконанням своїх актуальних задач. Вселяє надію те, що, за вказівкою акціонерів, вчора запустили у роботу Чкаловську збагачувальну фабрику, яка вже розпочала процес збагачення окисної руди та випуску марганцевого концентрату. Вже сьогодні плануємо запускати й Олександрівську збагачувальну фабрику. Тішить те, що Нікопольський завод феросплавів, який є головним споживачем готової продукції комбінату, підвищує завантаження свого обладнання через збільшені плани з виготовлення феросплавів. Наразі до 6 функціонуючих печей НЗФ додає ще дві. Тому наша робота сьогодні триває у стабільному режимі. Основне завдання – виконувати встановлені планові показники за усіма напрямками.
     У підтвердження слів керівника підприємства про готовність працювати відзвітували начальники основних підрозділів. Так, очільник Чкаловської збагачувальної фабрики Олександр Омельянченко підтвердив, що фабрика працює на рудах Північного кар’єру, в роботі всі 4 живильники. Начальник Чкаловського кар’єру №2 Анатолій Сізов констатував завершення ремонтних робіт на роторному екскаваторі р/к №2, тож машина запустилась у виробництво. Очільник Північного кар’єру Сергій Орліченко доповів про перебої з напругою на р/к №6, наразі відповідні служби головного енергетика вже працюють на цим. Керівник Олександрівської збагачувальної фабрики Андрій Гринь підкреслив, що на фабриці тривають завершальні роботи з ревізії обладнання. Зусилля колективу направлені на вечірній запуск виробничих потужностей. У свою чергу, Олександрівський кар’єр підтвердив готовність до відвантаження карбонатної сировини на фабрику. Крім основних виробничих завдань, керівники гордо звітують про чергову партію виготовлених протитанкових їжаків, які вже попрямували у потрібних напрямках. Ця робота триває і надалі.
     Підтримка ЗСУ. Сергій Шуваєв наголосив на тому, що комбінат всіляко сприяє укріпленню обороноздатності нашої території:
     –Підприємство не залишається осторонь від забезпечення укріплення нашого регіону всіма можливими засобами для протидії загарбнику. Навколо міста сформована ціла низка постів територіальної оборони. Ті, хто їздить повз них на роботу, все бачать і знають. В організації та життєзабезпеченні таких оборонних споруд комбінат та чоловіки нашого колективу беруть безпосередню активну та дієву участь. Ми копаємо, сипимо, будуємо, забезпечуємо паливно-мастильними матеріалами – всім, чим можемо. Об’єкти нашої соціальної сфери прийняли під своїм дахом бійців територіальної оборони. Ми їх розмістили і годуємо. Варто додати, що 15 одиниць колісної техніки підприємства були направлені на допомогу армії: 9 автобусів, а також технологічний та інші види транспорту. З цієї причини виникають певні труднощі з доставкою людей на робочі місця та назад, а також виробничі прогалини. Але ми вже вибудували оперативну схему їх вирішення. Наразі головне – максимальна допомога нашим захисникам. До речі, до лав Збройних Сил України, вже за загальною мобілізацією, призвано 124 працівники комбінату. Але у нас і до війни служило 56 осіб. Тому актуальна цифра – 180 чоловіків наразі захищають Україну від ворога. Хочу додати, що підступи до нашого міста з різних сторін досить міцно укріплені, і я з повною відповідальністю можу констатувати, що наше підприємство вносить свій значний вклад у цю надважливу справу.
     Ініціатива.
     – На комбінаті була запроваджена, вважаю, логічна ініціатива стосовно додаткової, колективної підтримки нашої української армії,зазначив Голова правління. – Я добре знаю і пишаюся тим, що багато хто з нашого колективу самостійно допомагає коштами Збройним Силам. Але пропоную нам згуртуватись у цьому питанні і продемонструвати командну єдність. Давайте разом зберемо нашу одноденну заробітну плату і перерахуємо цю суму для підсилення зміцнення обороноздатності української армії. Для цього будуть сформовані списки колективів в рамках кожного структурного підрозділу із зазначенням прізвищ та суми запропонованої для перерахування. Підтримку цієї ініціативи ви можете засвідчити своїм підписом. Наша сила в єдності, і українці це доводять щодня, тим самим деморалізуючи ворога.
     Сергій Павлович також додав, що вже сьогодні фінансовим та бухгалтерським напрямками підприємства формуються документи для нарахування березневого авансу працівникам підприємства. Керівник упевнений, що люди у такій складній ситуації мають бути фінансово забезпеченими. Додав, що наразі банкомати Банку “Кредит Дніпро” стабільно поповнюються готівкою. Звернувся до колективу із проханням, за можливості, відмовитись від запланованих відпусток на березень-квітень 2022 року. Це пов’язано із значним відтоком і відповідним дефіцитом персоналу, який приєднався до ЗСУ та виїхав із міста. Але підкреслив, що всі соціальні виплати на оздоровлення ті робітники, які на них розраховували, обов’язково отримають. На цьому підприємство не збирається економити.
     У продовження фінансового питання, до колективу комбінату звернувся технічний директор, член виконавчого комітету міської ради Віктор Бондарець:
     – Шановні колеги, до вас велике прохання – все ж таки сплатити за комунальні послуги, хто цього ще не зробив. Ми бачимо, що в нашому місті, Слава Богу, немає перебоїв із водо-, електро- та газопостачанням, своєчасно вивозиться сміття, прибираються вуличні території. Давайте будемо солідарними і зрозуміємо, що працівникам комунальних служб теж треба чимось платити заробітну плату.
     Ось так злагоджено, об’єднано на всіх фронтах наразі працює наше підприємство. Дуже приємно, що його керівництво згуртовує навколо себе колектив, демонструє гідний приклад соціального та фінансового захисту людей, підтримки ЗСУ, єдності, рішучості та впевненості у нашій спільній ПЕРЕМОЗІ. Ми це бачимо, цінуємо і щиро дякуємо!
     Разом ми обов’язково досягнемо такого жаданого, вистражданого і заслуженого миру для нашої рідної Батьківщини! Низький уклін всім захисникам! Особлива вдячність оборонній силі нашого регіону, котра вчора ввечері зуміла відвернути спробу загарбників пройти крізь кордони з Нікопольського та Криворізького напрямків! Ми довіряємо вам, віримо у вас! Разом ми – непереможні і впевнені, що вже зовсім скоро все буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11