Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук виступив з важливою для жителів регіону інформацією:
     – Вчора надвечір з’явилися дані щодо ворожих колон, які вирушили в напрямку Кривого Рогу. Хочу заспокоїти всіх жителів регіону: зі сторони Марганця, Нікополя, Апостолового та Кривого Рогу на дальніх підступах до кордонів Дніпропетровщини все заблоковано Збройними силами України. І не просто заблоковано – ворогу задали жару так, що той і близько не підійшов до межі області.
     Очільник облради подякував начальнику військової адміністрації Кривого Рогу Олександру Вілкулу та очільникам вищевказаних міст Олександру Саюку, Андрію Осі й Геннадію Боровику за злагоджені дії. І, звісно ж, українським захисникам, які відстоюють нашу територіальну цілісність і боронять наш спокій. ЗСУ, Нацгвардії, силам територіальної оборони, завдяки яким наші кордони знаходяться під захистом.
     Микола Лукашук також акцентував на тому, що зараз моральний дух ворога повністю зломлений. Було сказано й про те, що ресурси агресора закінчуються.
     Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ситуація в області стабільна та контрольована. Він подякував свідомим мещканцям Дніпропетровщини за неухильне дотримання комендантської години.
     За словами голови Центру тероборони Дніпра Геннадія Корбана, наразі ситуація в нашій області – керована:
     – Мешканці Дніпропетровщини повинні дякувати за це міцній координації місцевої та обласної рад, представникам поліції та Найгвардії. Також активно працюють і волонтери нашого регіону: саме завдяки їм залучаються необхідні засоби захисту й тактичної медицини.
     У нашій області на місцях створено цивільні та військові штаби, котрі співпрацюють між собою. Окрім цього, обласна влада стоїть на варті забезпечення армії, тероборони та військових частин необхідними продуктами харчування, пальним, транспортом, розміщенням, а також інших потреб.
     Наразі Дніпропетровщина має один із найбільших підрозділів тероборони. До того ж, керівники області працюють над питанням розширення штату та отримання наказу про створення додаткових батальонів.
     Очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів про те, що план оборони міста введений у дію.
     – 9 березня дві колони ворога почали свій рух. Одна з Нової Каховки та Берислава у напрямку Милове-Дудчани. Друга – з Миколаївського напрямку в сторону Інгульця. Потужно відпрацювала наша авіація в районі Давидова Брода та Малої Олександрівки. Наразі ситуація повністю контрольована Военною адміністрацією, Збройними Силами України, Нацгвардії та Тероборони.
     Він закликав не панікувати та довіряти владі, котра докладає максимум зусиль для захисту міста.
     Зранку 10 березня Олександр Вілкул оголосив, що місцева адміністрація рекомендує мешканцям Інгульця переїхати в північну частину міста – до Саксаганського, Покровського та Тернівського районів. Таке рішення прийняте задля безпеки життя людей у зв’язку з можливим наближенням ворогу. Місцева влада організовує евакуацію з 8 до 18 години.
     Міський голова Покрова Олександр Шаповал віздначив, що Дніпропетровщина під надійним захистом, та що входу ворога до регіону не було. Він звернувся до покровчан та попросив зберігати спокій та довіряти лише офіційним джерелам інформації, а також подякував захисникам, волонтерам, котрі згуртувалися у такі важкі для України часи.
     Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзвітував перед громадою про поточний стан справ. За його словами, на протилежному березі Каховського водосховища (Кам’янка, Енергодар), активізувався рух ворога по береговій смузі. Найбільш ймовірно це свідчить про плани щодо перебудови переправи у вузьких місцях водосховища та розгляд варіантів висадки десанту.
     – У звязку з цим, в котре наголошую: плавзасоби, які вийдуть на воду в будь-який час доби мають високі шанси бути розстріляними! Як і люди, які вночі вийдуть на берег водосховища з ліхтариками.
     Євген Євтушенко звернувся до жителів прибережних територій та попросив пильно слідкувати за обстановкою, і у разі виявлення там якогось руху, терміново повідомляти йому у особисті повідомлення.
     Мер Нікополя Олександр Саюк закликав мешканців міста довіряти виключно перевіреній інформації та зберігати спокій.
     Ми всі віримо, що Україна вже скоро здобуде Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11