Збільшення кількості відключень електроенергії та нові тарифи на світло: що чекає українців найближчим часом?

Сьогодні енергетична система України перебуває у вкрай складному становищі. І, на жаль, перспектив на позитивні зміни у найближчий час поки що немає. Чому – пояснили в компанії «Укренерго».

Перша причина виникнення дефіциту потужностей полягає у тому, що енергетики розпочали плановий ремонт двох блоків атомних електростанцій. Друга – це наслідки російських масованих обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури протягом 31 травня та 1 червня. Зокрема, ворог атакував Дніпровську гідроелектростанцію, технічний стан якої оцінюється як складний, що дестабілізує роботу ГЕС. Третій фактор, який суттєво вплине на ситуацію в енергосистемі, пов’язаний з потенційним збільшенням споживання через ввімкнення приладів охолодження у спекотну погоду.

Дефіцит в енергосистемі, що виникне через вищезазначені причини, ми не зможемо фізично перекрити імпортом електроенергії з Європи. Тому, починаючи з 3 червня, протягом доби очікуються планові графіки відключень, котрі торкнуться як промислових, так і побутових споживачів, – пояснив очільник компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький.

До цієї невтішної новини варто додати ще одну. Рішенням Уряду в Україні змінився тариф на електроенергію. Так, для населення він склав 4,32 грн/кВт. Новий тариф діятиме з 1 червня 2024 року до кінця квітня 2025 року.

Також відбулися зміни і для індивідуальних та колективних побутових споживачів, які проживають в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах), обладнаних електроопалювальними установками:

  • до 2000 спожитих кВт на місяць – 2,64 грн/кВт;

  • понад 2000 кВт на місяць – 4,32 грн/кВт.

Як бачимо, ситуація дійсно складна. Тому максимально заощаджуємо електроенергію та з розумінням ставимося до можливих тимчасових обмежень. Дякуємо енергетикам та разом тримаємо енергетичний фронт!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11