Україна, а з нею і Покровський ГЗК, розпочали підготовку до майбутнього опалювального сезону

Уряд створив спеціальний штаб, який буде координувати роботу щодо підготовки до наступного опалювального сезону. До його складу ввійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Покровський гірничо-збагачувальний комбінат теж об’єднав зусилля фахівців для боротьби з енергокризою в державі.

За словами Дениса Шмигаля, головною метою новоствореного Штабу стане подолання наслідків російського терору, проведення модернізації та адаптації системи паливно-енергетичного комплексу до нових викликів.

Прем’єр наголосив на тому, що для вирішення енергопроблеми буде активніше залучатися допомога від партнерів, а також зроблено кроки для вирішення боргової кризи в енергетиці. Окрім того, всі зусилля спрямують на те, щоб впоратись з викликами, спричиненими масованими атаками українську енергосистему з боку російських терористів:

Перший виклик полягає у масштабних руйнуваннях. Маємо знищені або пошкоджені понад 800 об’єктів теплопостачання. Після масованих обстрілів Україна втратила до 8 ГВт електрогенерації. Щоб відновити втрачене, потрібна колосальна сума – на сьогодні це близько 1 млрд доларів. Ще один виклик – необхідність покращення фінансово-економічного стану підприємств енергетики й теплопостачання задля їхньої відбудови та модернізації.

Посадовець акцентував, що Штаб зробить усе, аби «восени та взимку в домівках українців було світло й тепло».

Варто зазначити, що постійні ворожі атаки на енергооб’єкти України створюють величезну проблему і для металургійних підприємств. Наш Покровський ГЗК теж не є виключенням. Наразі на підприємстві питання забезпечення електроенергією стоїть під номером ОДИН. За словами головного енергетика комбінату Павла Літуна, до підприємства вже зараз у вечірній час застосовують графіки обмежень споживання електроенергії, бо українська система не може забезпечити повноцінну генерацію для всіх абонентів.

З огляду на таку надскладну ситуацію, наразі на нашому підприємстві розробляються дієві заходи для забезпечення тепло- та енергопостачання до об’єктів, які того потребують. Як планують діяти – будемо інформувати вас в наших наступних публікаціях. Але вже зараз зрозуміло одне – необхідно дуже ощадливо використовувати енергоресурс, аби допомогти енергосистемі України пережити важкі часи.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11