У Покрові вшанували пам’ять видатного футбольного тренера Миколи Шарікова

Сьогодні йому могло б виповнитись 82… Микола Антонович Шаріков – талановитий футболіст, мудрий тренер та наставник для цілої плеяди спортсменів, залишив свій безсмертний слід у Покрові. В День його народження біля ДЮСШ ім. Дідіка зібрались вихованці видатного тренера часів 70-80 років. Вони відкрили на честь свого наставника меморіальну дошку. Це право було надано гідним послідовникам Миколи Антоновича – Володимиру Петрову та Миколі Федоренку.

У своїх спогадах про тренера всі його учні з теплом та доброю посмішкою згадують про Миколу Шарікова. Говорять, що він завжди міг знайти особливий підхід до кожного футболіста, тому і зростив собі зміну справжніх майстрів улюбленої справи. Серед них варто виділити Миколу Федоренка, який досяг значних успіхів: став майстром спорту, Заслуженим тренером України, чемпіоном 1983 року та володарем кубку 1980 року, а також тренував футболістів у відомих клубах «Зірка» і «Дніпро». Олег Таран, відомий своїми досягненнями на європейській арені та як кращий бомбардир «Дніпра», також заслужив визнання. Віктор Гришко і Георгій Колядюк, визначні майстри спорту, продовжують цю славну лінію. Не можна не згадати й Олександра Антоненка, який і зараз навчає юних футболістів. Серед інших вихованців і послідовників Миколи Антоновича – Віктор Шевченко, Геннадій Царенко, Анатолій Базін, Павло Чмихал, Валерій Крутінь та Олександр Янченко – голова СК «Манганіт».  Всі вони, як і їхній наставник, зробили значний внесок у розвиток футболу.

На жаль, Микола Шаріков пішов з життя у 41 рік, проте він залишив багату спадщину та теплу пам’ять у серцях своїх учнів та всіх, хто пам’ятає його як великого тренера. Його дух і досі живий у діяльності ДЮСШ ім.Д.Дідіка. Саме на території спортшколи юним футболістам у День його народження вручили м’ячі, підписані заслуженими футболістами, родом з нашого славного міста Покров.

                                                                                                                                                                  За матеріалами прес-служби міського голови

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11