«Укренерго» в тандемі з партнерами суттєво посилили захист високовольтних підстанцій

Вітчизняний оператор енергосистеми «Укренерго» першим у світі впровадив комплексний антидроновий захист на високовольтних підстанціях. Таким чином суттєво знизивши шкоду, яку завдають ворожі атаки. Про це повідомив голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго» Володимир Кудрицький на своїй сторінці в Facebook.

За словами посадовця, такий захист довів свою ефективність, в рази зменшивши шкоду, котрої могли б завдати обладнанню останні російські обстріли.

Володимир Кудрицький акцентував на тому, що наразі в планах Міністерства енергетики та Держагентства відновлення – подальше посилення захисту та охоплення ним ще 63 високовольтних енергообєктів.

Наші партнери виділили 18 млн доларів. Ці кошти були витрачені на придбання понад 230 тис. погонних метрів сталевих тросів та понад 20 тис. тонн арматури, – зазначив очільник «Укренерго».

Керівник енергокомпанії додав, що українська енергосистема в найближчі роки потребуватиме щонайменше 2,5 Гвт маневрових генеруючих потужностей та 1 Гвт систем накопичення енергії. І саме від оперативності реалізації цієї задачі буде залежати стійкість системи та витримка атак з боку російських військ.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11