Проєкт юних винахідників з Покрова вийшов у півфінал міжнародного конкурсу

     Креативні учні КЗ «Ліцей №2» разом зі своєю наставницею Оксаною Матюшенко в рамках участі в програмі «План. Дій» розробили цікавий проєкт «Дощолов. Вода з неба там, де треба». З презентацією проєкту на міжнародному конкурсі виступила одинадцятикласниця Марія Грушецька та вийшла у півфінал Міжнародної нагороди Young Eco-Hero Awards 2024 від організації Action For Nature. Про це повідомляє прес-служба міського голови.

     Відбір на міжнародну премію Young Eco-Hero Awards проводиться щороку серед юних винахідників по всьому світу, віком від 8 до 16 років, котрі змогли втілити у життя важливі проєкти, повʼязані з охороною природи.

     Цьогоріч у півфінал конкурсу потрапило 258 заявок із 33-х країн. І ми пишаємось, що серед них Україну представляє наша талановита Марія Грушецька. Покровчанка мала нагоду поспілкуватися з американською волонтеркою Action For Nature, Кет Морган у форматі онлайн-зустрічі.

    Нагадаємо, ідея створення дощолову виникла після того, як росіяни вчинили терористичний акт та зруйнували греблю Каховського водосховища. Для того, щоб вирішити питання з пошуку технічної води для мешканців міста, наші школярі створили конструкцію для збору дощової води – «дощолов». Проєкт направлений на збереження природних ресурсів та є гарним прикладом ефективного інженерного рішення.

    Вітаємо команду юних винахідників та їх наставників з вагомими досягненнями! Бажаємо подальших успіхів та втілення нових цікавих проєктів!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11