Шановні ліквідатори, дорогі колеги, покровчани!

     Техногенна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції стала найбільшою ядерною аварією в історії людства. Рівно 38 років тому, 26 квітня 1986-го, вибух реактора четвертого енергоблоку на ЧАЕС спричинив виверження в атмосферу великої кількості радіоактивних речовин. Активна фаза аварії та гасіння пожежі тривали 10 днів. Наслідки виявилися жахливими: близько 500 тисяч людей загинули, ще 8,5 мільйонів постраждали від радіації, понад 90 тисяч змушені були покинути свої домівки, а ціле місто, населені пункти та значні території родючих земель стали «зоною відчуження». Ця трагедія залишила невиліковні рани в історії не лише України, але й всього світу.

     Проявивши мужність та самопожертву, у двобій з невидимим ворогом вступили ліквідатори. Їх загальна кількість (беручи до уваги й наступні роки) склала близько 600 тисяч осіб. Серед тих, хто ризикуючи власним життям і здоровʼям, приборкував смертоносне пекло в 30-кілометровій зоні радіаційного вибуху було багато мешканців нашого міста. Серед них — і працівників гірничо-збагачувального комбінату, які з честю виконали свій обов’язок перед державою.

      Чорнобильська катастрофа завжди буде нагадуванням про те, яку страшну загрозу несе в собі «мирний» атом. І зараз, коли Запорізька АЕС найбільша атомна електростанція в Європі, окупована російськими військами, світ перебуває в небезпеці. Агресор не гребує ядерним шантажем, збільшуючи градус напруги навколо стратегічного обʼєкту.

     Під час війни, розвʼязаною росією, чорнобильці не можуть стояти осторонь. Вони, як і майже 40 років тому, роблять свій посильний внесок у захист держави. В Покрові учасники ГО «Союз Чорнобиль», на чолі з Юрієм Середою, організували волонтерський осередок. Тут ліквідатори завзято допомагають нашим ЗСУ наближати Перемогу.

     Шановні ліквідатори, ваш подвиг навічно залишиться у пам’яті українського народу! З величезною вдячністю зичимо вам міцного здоров’я, родинного затишку, добра та мирного неба над Україною, за яке боремося разом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11