Дві тисячі засобів РЕБ посилять українську армію

     Українським військовим передали 2 тисячі одиниць засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) ближньої дії. Їх створили вітчизняні розробники – учасники кластера Brave1. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
     Більшу частину РЕБ Генштаб уже розподілив поміж армійцями на найгарячіших ділянках фронту.

     Зазначається, що кошти на закупівлю оснащення передала партія «Слуга народу». Парламентарі змогли заощадити зі щорічного державного фінансування 180 мільйонів гривень. Вирішили цю суму спрямували на закупівлю РЕБ через платформу UNITED-24.
     – РЕБ ближньої дії, зокрема «окопний», точково захищає військових та їхні позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації. Він глушить російські FPV-дрони, дрони-скидачі й дрони-розвідники. Це десятки тисяч збережених життів та одиниць техніки, – акцентує Михайло Федоров.

     За його словами, до повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії. Розвиток цієї сфери відбувається завдяки системній роботі Brave1. І нині вже напрацьовано десятки технологічних рішень, які держава може закуповувати для потреб армії.
     – Наше стратегічне завдання – щоб кожен підрозділ та кожна одиниця техніки, яка потребує захисту РЕБ, його отримала, підсумував міністр.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11