Стан української енергосистеми та загроза блекауту для ЗАЕС

Російські терористи продовжують цілити про енергетичним об’єктам України. Вночі, 4 квітня, під ворожий вогонь потрапили електромережі Харківщини. У зв’язку з цим є знеструмлення. «Прилетіло» вороже залізяччя і на Запорізьку АЕС. Тепер електростанція під загрозою блекауту. Ці тривожні новини повідомили в Міненерго та НЕК Укренерго.

За інформацією енергокомпаніїі, через атаки росіян на Харківщині введено обмеження споживання. Такі тривають і для промисловості Криворіжжя. Крім військової ситуації, в регіонах України вирує вітряна негода, яка призвела до знеструмлення 12 населених пунктів. Зокрема, постраждали і дві високовольтні лінії на Дніпропетровщині.

  • Аварійно-відновлювальні роботи відбуваються в складних умовах та тривають цілодобово. Ремонтні бригади «Укренерго» повернули в роботу частину пошкодженого російськими ударами обладнання в східному регіоні, — коментують в енергокомпанії.

 У свою чергу, в Міненерго повідомили про обстріли ЗАЕС з боку російських військ:

  • Сьогодні зранку через російські обстріли вимкнулась повітряна лінія 330 кВ «Запорізька ТЕС – Феросплавна», яка є резервним джерелом живлення для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Що ми тепер маємо? Як пишуть енергетики, зараз станція отримує електроенергію через одну лінію живлення 750 кВ. Це дуже небезпечно і є загрозою блекауту.

  • У разі, якщо другу лінію буде пошкоджено та виведено з ладу, ЗАЕС знову перейде на живлення дизель-генераторами, відмова яких загрожуватиме аварійною ситуацією, що є небезпекою для всього світу, — коментують в Міненерго.

У відомстві нагадують, що від початку російської окупації ЗАЕС вже вісім разів переживала повні блекаути. Сподіваємось на те, що 9-го не буде.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11