Українські дрони зі штучним інтелектом несуть загрозу енергетичній галузі росії

     Для максимальної точності ударів ЗСУ почали застосовувати безпілотники зі штучним інтелектом (ШІ). З їх допомогою українські військові вражають об’єкти на території країни-агресорки. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

      У датчики БПЛА українці почали інтегрувати базову форму ШІ, що допомагає їм орієнтуватися й уникати глушіння.

     – Кожен літак має бортовий комп’ютер із супутниковими даними та даними про місцевість. Польоти визначаються з нашими союзниками заздалегідь, і літаки дотримуються плану польоту, що дозволяє вражати цілі з точністю до метра, – йдеться в повідомленні.

     Останнім часом Україна активізувала атаки на російські нафтопереробні заводи за допомогою безпілотників дальнього радіусу дії.

     Один із кількох ударів був завданий 13 березня по рязанському нафтопереробному заводу одному з найбільших у росії. Причому його відстань від України складає понад 500 км. А у вівторок, 2 квітня, український безпілотник завдав удару по нижньокамському нафтопереробному заводу в татарстанській області, що входить до пʼятірки найбільших у росії. Відстань від кордону з Україною – більш ніж 1100 км.

     Зокрема, Україна завдає ударів по установках дистиляції, де сиру нафту переробляють на паливо чи інші похідні. Відновити це обладнання росії буде дуже складно, адже воно складається із західних технологій.

     На думку експертів, подібні атаки можуть мати більший вплив на російську економіку, ніж нинішні санкції.

     – Ці зухвалі українські атаки завдають удару по величезній російській нафтогазовій промисловості, яка, незважаючи на заборони Заходу на імпорт і обмеження цін, залишається найбільшим джерелом доходу для військової економіки москви, – зазначають фахівці. – Ми справді сприймаємо це як зміну української тактики, щоб спробувати позбавити фінансування російської військової машини.

     Згідно з підрахунками українських і західних аналітиків, після серії атак вже не працюють від 12% до 14% російських нафтопереробних потужностей. Щоб уникнути зростання внутрішніх цін на пальне, росія тимчасово заборонила експорт бензину.

     – Ці тижні продемонстрували багатьом, що російська військова машина має вразливі місця, які ми можемо досягти за допомогою нашої зброї. Те, на що здатні наші власні безпілотники, – це справжня українська далекобійність. Україна тепер завжди матиме ударну силу в небі, наголосив президент Володимир Зеленський.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11