Покровський ГЗК: позаду – перший невиробничий квартал, попереду – реалізація нових проєктів

1-го квітня на селекторній нараді технічний директор Покровського гірничо-збагачувального комбінату Віктор Бондарець відзвітував про завершення першого кварталу та озвучив плани на найближчий місяць. Поки що  — без запуску основного виробництва.

Як прожили перший квартал? Керівник виробничого напрямку зазначив, що протягом перших трьох місяців поточного року основні вектори роботи підприємства були спрямовані на заготівлю та відвантаження кольорового і чорного металобрухту, конвеєрної стрічки-утиль, а також – на ремонт локомотивного парку. Крім того, наші працівники надавали послуги, а саме виконували поставлені завдання на Ізмаїльському целюлозно-картонному та Жидачівському целюлозно-паперовому комбінатах. Працювали і на сусідньому – Нікопольському заводі феросплавів. При цьому підприємство продовжувало виконувати всі соціальні зобов’язання перед працівниками – тими, хто в тилу, і тими, хто став на захист країни. Також не зупинялись програми допомоги сім’ям загиблих Героїв і підтримки донорського фронту.

Що попереду? Якщо говорити про найближчі перспективи роботи Покровського ГЗК, то у квітні підприємство не запуститься у виробництво. Але певні оптимістичні прогнози є. Якщо ви пам’ятаєте, то одною з вагомих причин зупинки комбінату восени минулого року стала висока вартість електроенергії. Наразі є надія на те, що Міністерство економіки разом з Укренерго розроблять програму постачання ресурсу металургійному комплексу за довгостроковим контрактом, тобто по фіксованій вартості. Але це поки що — сподівання. Тим не менш, Віктор Бондарець закликав всіх керівників основних підрозділів підготуватись до звітування про стан справ, виробничі і кадрові потреби.

Якщо говорити про реалії квітня, то підприємство продовжуватиме займатись заготівлею та відвантаженням металобрухту. Залізничники та автомобілісти відновлюватимуть свою техніку, перевірятимуть стан колії. У свою чергу, проектанти, будівельники, електрики та ремонтники вже розпочали підготовчі роботи з будівництва сонячної електростанції. Також запланована відсипка доріг, що ведуть до гірничо-розкривних машин, розташованих в наших кар’єрах.  

Голова правління Сергій Шуваєв поставив важливу задачу головному інженеру Юрію Коркодолі. Вона стосується розробки серйозних виробничих проєктів. Мова йде про запуск дільниць ДМС-1 та по збагаченню карбонатної руди на базі Чкаловської збагачувальної фабрики. А на Богданівській збагачувально-агломераційній фабриці планують реалізувати проєкт водозабезпечення по замкненому циклу.

Нагадаємо, що 1-го листопада 2023 року Покровський ГЗК призупинив свою основну виробничу діяльність. Підприємство не мало змоги працювати в умовах значного здорожчання електроенергії, порушення логістики, відсутності водопостачання через знищення агресором Каховської ГЕС, вихід з ладу виробничого обладнання. Саме з цих причин було прийняте рішення щодо призупинки роботи комбінату.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11