В Україні стартує реєстрація на НМТ для випускників шкіл

     З 14 березня розпочинається реєстрація на проходження національного мультипредметного тесту (НМТ). Вона триватиме майже місяць. Про особливості цьогорічного НМТ йшлося на брифінгу в обласній військовій адміністрації.

      Загалом вступники складатимуть тест за чотирма дисциплінами. Три обов’язкові – математика, українська мова та історія України, та одна на вибір – географія, фізика, хімія, біологія, іноземні мови чи українська література.

     – Реєстрація на НМТ проходитиме онлайн. На ресурсі Українського центру оцінювання якості освіти (testportal.gov.ua). З 14 березня там необхідно створити власну інформаційну сторінку та завантажити пакет документів. Паспорт і реєстраційний номер платника податків. Довідку зі школи, а якщо ви випускник минулих років – атестат, розповіла директорка Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова.

     Для проходження верифікації слід натиснути відповідну кнопку. Таким чином, документи відправляться на перевірку. Якщо вона пройде успішно, буде сформовано сертифікат. Його необхідно завантажити на інформаційну сторінку учасника.

     – Якщо з паперами виникнуть проблеми, учасники зможуть виправити їх до 11 квітня, – додала фахівчиня. – Для тих, хто у цей період з поважних причин не зможе подати документи на НМТ, буде реєстрація на додаткову сесію тестування.

     За її словами, цьогоріч НМТ буде двомодульним. Під час першого етапу, який триватиме дві години, учні виконуватимуть завдання з української мови та математики. Після – 20-хвилинна перерва. Другий модуль включатиме тестування з історії та ще одного предмету на вибір.

     Тестування організують переважно в укриттях. Де це неможливо, будуть перериватися на повітряні тривоги.

      Очікується, що в області до НМТ долучиться близько 22 тисяч учасників, у тому числі і внутрішні переселенці.

     Фахівці радять не зволікати з реєстрацією, щоб встигнути виправити помилки у документах, якщо такі будуть допущені.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11