Видобуток вугілля в Україні зростає попри війну

   На державних підприємствах збільшуються обсяги видобутку вугілля. Наприкінці 2023 року вугільники перевищили довоєнні показники. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

     У січні 2024 року обсяги видобутку склали понад 178 тисяч тонн на місяць, а у лютому – понад 194 тисячі тонн. Для порівняння: у березні 2022-го цей показник становив 173 тисячі тонн та тривалий час зменшувався.

     – Ситуація на вугледобувних підприємствах складна – постійні обстріли, знеструмлення, евакуація населення, брак персоналу. Але попри це, завдяки скоординованій роботі Міненерго та вугледобувних компаній вдалося досягти зростання видобутку. У понад 1,5 рази зріс добовий видобуток вугілля: якщо у вересні ця цифра становила 4,1 тисячу тонн за добу, то у лютому – 6,7 тисячі тонн, – зазначив заступник міністра енергетики України Олександр Хейло.

      Така позитивна тенденція дала змогу збільшити й обсяги твердого палива на складах енергетичних підприємств. Зокрема, на кінець лютого на складах ТЕС та ТЕЦ було накопичено понад 1 мільйон тонн вугілля, що на 236 тисяч тонн більше, ніж передбачалося планом.

      – На досягнутому вугільники зупинятися не планують: у перспективі – подальше зростання обсягів видобутку. Для цього, зокрема, нещодавно на одній із шахт Донеччини ввели в експлуатацію лаву з видобутку вугілля, що розташовується за 7 км від лінії фронту, – зазначають у Міненерго.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11