Медзаклади України отримали 300 систем зберігання енергії

Заклади охорони здоров’я у 20 областях України та Києві отримали 300 пристроїв для резервного живлення. З ними медики продовжуватимуть працювати навіть під час знеструмлень. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоровʼя.

Такі системи зберігання енергії працюють за принципом повербанків: заряджаються від електроенергії та тримають заряд 12–14 годин. Вони мають високу автономність і забезпечують стійке живлення під час відключень електрики. Це дозволить медикам продовжувати рятувати життя навіть під час знеструмлень або перебоїв з електропостачанням.
Отримати цінний вантаж вдалося завдяки співпраці Мінцифри та Міністерства охорони здоров’я з партнерами проєкту Power for Health. Цьогоріч планується, що в Україну надійдуть 2 тисячі пристроїв. Їх партіями доставлять в нашу країну й розподілять для обʼєктів критичної інфраструктури.
– Щодня наші медичні заклади зазнають прицільних атак з боку рф. Кожна ставить під загрозу життя пацієнтів. Забезпечити безперебійне надання медичної допомоги за будь-яких умов та бути готовим до різних сценаріїв — наше головне завдання в реаліях війни. Працюємо над тим, щоб лікарні були оснащені всім необхідним та могли працювати за умов аварійних відключень світла чи повних блекаутів, – зазначив Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.
Згідно статистики наразі вітчизняні медичні заклади забезпечені понад 10 тисячами генераторів для безперебійного електроживлення. Також розпочалося їхнє оснащення альтернативними та екологічними джерелами електроенергії, зокрема, сонячними панелями. Посадовець також висловив вдячність міжнародним партнерам за допомогу, яка суттєво підсилила можливості українських медзакладів.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11