Досвід Японії допоможе здійснити «українське економічне диво»

     У світі може з’явитися «українське економічне диво». Аби його втілити у життя, уряд вивчає досвід японської модернізації. Про це розповів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час конференції з економічного розвитку та відбудови, яка проходить у Токіо.

     Очільник уряду відзначив, що між Україною та Японією закладено фундамент для особливого глобального партнерства. Аналіз складових, які дозволили японській економіці увійти до п’ятірки найбільших у світі, дозволить запровадити відповідні процеси з модернізації в Україні.

      За словами глави нашого уряду, двигуном відновлення України будуть приватний сектор та міжнародний бізнес.

      Ми хочемо запросити японські компанії приєднатися до нас на шляху відновлення та модернізації України. Запрошуємо стати частиною українського економічного дива. Всі, хто інвестує в нашу економіку сьогодні, в наступні роки отримає неймовірні вигоди та можливості, — наголосив Денис Шмигаль.

     Україна пропонує японському бізнесу інвестувати у такі сфери:

      1. Енергетика. Сюди відноситься атомна генерація, видобуток та зберігання газу, проекти у сфері водневої енергетики, гідроенергетика.

      2. Аграрний сектор.

      Україна вже зараз один зі світових лідерів у виробництві багатьох культур. Завдяки японським технологіям та інвестиціям можемо реалізувати амбітні проєкти у сфері виробництва добрив та food production, – відзначив прем’єр.

     3. Інфраструктура. За словами Шмигаля, це ринок на десятки мільярдів доларів.

      – Ми зацікавлені в участі японських інвесторів у проєктах будівництва швидкісних доріг та залізниць, мостів, а також у відбудові зруйнованих міст, акцентував Денис Шмигаль.

     4. Автомобілебудування. Прем’єр-міністр запросив лідерів японської автоіндустрії відкривати виробництва в Україні. Уряд зі свого боку планує запровадити додаткові державні програми стимулів для підтримки виробників у сфері автомобілебудування, зокрема електрокарів.

     5. Видобуток корисних копалин.

      – У надрах України зберігається до третини доведених європейських запасів літію. Цей ресурс дозволяє створити замкнутий цикл виробництва електромобілів для їх подальшого експорту до ЄС, вважає Денис Шмигаль.

     6. ІТ, цифрові технології, кібербезпека. Україна пропонує для ІТ-компаній одні з найвигідніших умов у світі стосовно податків та регуляцій.

     Денис Шмигаль від імені держави передав подяку уряду та народу Японії за підтримку. Він додав, що від початку повномасштабного вторгнення росії на території України Японія надала нашій державі різні види допомоги на понад 10 млрд доларів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11