Афганістан крізь біль та сльози: у Покрові привітали воїнів-інтернаціоналістів та вшанували пам’ять полеглих

Сьогодні, 15-го лютого, — дата, яка вже 35 років стосується кожного з нас. Саме в цей день у 1989 році радянські війська вийшли з території Афганістану, що свідчило про завершення 10-літньої війни. Вона завдала болю та страждань тисячам родин. Пам’ять про полеглих у тій війні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Цього дня на Алеї Слави зібрались воїни-афганці, які вже понад 30 років підтримують дружні стосунки. Серед них – чимало працівників та ветеранів Покровського гірничо-збагачувального комбінату: Олександр Грінер (голова Покровської міської організації ветеранів Афганістану), Геннадій Сокур, Юрій Кородзієвський, Володимир Малий, Станіслав Воловик та багато інших). Всі вони зустрічали один одного товариськими обіймами і спогадами про ті тривожні часи, які, на жаль, знову повернулись в нашу країну. Поряд з ветеранами Афганістану стояли і матері, сестри, дружини, які так і не дочекались своїх воїнів-інтернаціоналістів.

— Сьогодні відзначаємо 35 років завершення війни в далекому Афганістані, куди ми, молоді солдати-призовники, відправились захищати Батьківщину. Після цього конфлікту ми ніколи навіть уявити собі не могли, що знову візьмемо до рук зброю, щоб сьогодні боронити свою Україну від збройної агресії з боку росії. Саме ми, ветерани Афгану, у перших рядах добровольцями пішли боронити рідну землю у 2022 році, бо знаємо, якою високою ціною здобувається Перемога. Разом зі мною в роті охорони нашого району нині служать такі побратими: Юрій Новіков, Геннадій Лєбєдіков, Геннадій Сокур, Євген Карабут та Геннадій Шипиленко. Ми знову разом долаємо складні часи і робимо все можливе, щоб ворог пішов з нашої землі. Стоятимемо для цього до переможного фіналу, — зазначив Олександр Грінер.

Він також подякував профспілковому комітету та керівництву Покровського ГЗК за підтримку воїнів-інтернаціоналістів.
Цьогоріч, незважаючи на складне фінансове становище на підприємстві, за ініціативи голови профспілки Євгена Запускалова, 11 учасників бойових дій, які мають інвалідність, отримали допомогу. Не забули і про родини загиблих воїнів. Загальна сума грошової допомоги від профкому з нагоди 35-ї річниці виведення військ з території Афганістану, склала понад 22 тисячі гривень.

Під час заходу всі присутні зі сльозами на очах поклали квіти до меморіалу полеглих афганців і зробили спільне фото на згадку про міцну дружбу, загартовану зброєю і порохом.

Щира вдячність вам, мужні воїни, нехай сучасна війна якнайшвидше стане для всіх нас Переможною крапкою у збройних конфліктах на території нашої держави. Всім афганцям та іншим воїнам минулих і сучасної війн бажаємо міцного здоров’я, сталевої витримки та мирного неба.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11