На Нікопольщині лисиця покусала жінку!

     У селах Нікопольського району все частіше почали з’являтися лисиці. Вони заходять у населені пункти та нападають не лише на домашніх тварин, а й на людей. Про один такий випадок, що стався минулого тижня, повідомила медикиня Нікопольської підстанції ОЦЕМД та МК Марина Авдієнко.

     Так, за словами фахівчині, жінка з дітьми йшла однією з вулиць селища, коли ззаду до неї підбігла лисиця і вчепилася в гомілку. Спроби відігнати дику тварину не дали очікуваного результату: лисиця вкусила її за іншу ногу. На щастя, тварина не чіпала дітей.

     А от жінка отримала множинні укушені рани обох нижніх кінцівок. Медичні працівники бригади ЕМД підстанції м. Нікополь негайно виїхали на місце події, надали постраждалій медичну допомогу та заспокоїли її. Після чого машиною швидкої допомоги транспортували до Нікопольської міської лікарні №4, де провели необхідні профілактичні заходи проти сказу.

     У Покрові нещодавно теж бачили лисицю. Відео того, як хижа тварина розгулює вулицями міста у темну пору ширилося мережею. Тому і жителям нашого міста варто прислухатись до порад медиків.

     Лікарі звертаються до мешканців Нікопольщини та наголошують на тому, що тварини теж тікають від війни. Міграція диких тварин неконтрольована, їх переміщення та стан ніхто не відстежує. Саме тому останнім часом напади диких тварин стали непоодинокими. У зв’язку з цим людей закликають бути особливо обережними.

     Якщо вас все ж вкусила тварина, слід діяти так:

  • промити вражене місце великою кількістю води з милом;
  • продезінфікувати рану антисептичним засобом на основі спирту чи йоду (перекис водню не підходить);
  • негайно звернутися до найближчого медзакладу, де вам зроблять профілактичне щеплення від сказу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11